10 Gusht 2022

Marti: Raporti im mund të mbetet fjalë në letër

Strasburg, 27 janar - Raportuesi i Këshillit të Evropës Dick Marti ka thënë se raporti i tij për trafikimin e organeve mund të mbetet vetëm fjalë e shkruar në letër.

"Sapo bëhet fjalë për procesin ndaj dikujt që është në pozitë të lartë politike apo në hierarkinë kriminale, konstatojmë se thjesht nuk ka dëshmitar", i ka thënë Marti radios shtetërore britanike.

Ai ka shtuar se "dëshmitarët dhe familjet e tyre po frikësohen", dhe se ka pasur edhe vrasje të dëshmitarëve.

Marti ka thënë se më së shumti e ka shokuar fakti se raporti i tij ka "nxitur skandal, ndërsa vrasjet e dëshmitarëve që kanë ndodhur viteve të fundit janë përcjellë me indiferencë të përgjithshme".

Kalendari

Ngjarjet e datës 10 gusht 2022

- Mbahet mbledhja e Qeverisë së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 10:00) 

- Agjencia Kosovare e Privatizimit mban ceremoninë e hapjes së ofertave të shitjeve përmes Likuidimit SHAL 57. (Hoteli Grand, ora 12:30)