18 Gusht 2022

KE miratoi edhe tre rezoluta për shtetet e ish Jugosllavisë

Strasburg, 27 janar - Asambleja e Përgjithshme e Këshillit të Evropës ka miratuar edhe tre rezoluta të ndryshme për ish shtetet e Jugosllavisë.

Me njërën rezolutë, Këshilli kërkon që të mbrohen dëshmitarët, me një tjetër që të bashkëpunohet më Tribunalin e Hagës, ndërkaq që rezoluta e tretë bën thirrje për pajtim dhe dialog mes etniteteve në territorin e ish Jugosllavisë.

Të tri rezolutat janë miratuar në bazë të raporteve të raportuesve të KiE.

Njëra nga to është bërë në bazë të raportit të parlamentarit Jean Charles Gardetto i cili ka vlerësuar se Kosova qëndron më keq në rajon sa i përket mbrojtjes së dëshmitarëve.

Rezoluta e miratuar për mbrojtjen e dëshmitarëve i bënë thirrje autoriteteve të Kosovës që të marrin seriozisht mbrojtjen e dëshmitarëve dhe të krijojnë bazën ligjore për një gjë të tillë.

Rezoluta i bënë thirrje edhe EULEX-it që të ndihmojë Kosovën në këtë çështje dhe të vazhdoj programin për mbrojtjen e dëshmitarëve.

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)