09 Gusht 2022

Grekët duhanpirësit më të mëdhenj në BE

Athinë, 29 maj - Banorët e Greqisë u gjetën në vendin e parë në Bashkimin Evropian, sipas konsumit mesatar të produkteve të duhanit, tregoi hulumtimi i Eurobarometër.

Hulumtimi, i realizuar me rastin e 31 majit – dita botërore kundër pirjes së duhanit, ka treguar se madje 42 për qind e grekëve pijnë duhan (47 për qind burra dhe 38 për qind gra).

Mesatarisht në nivel të Bashkimit Evropian si jopirës të duhanit janë prononcuar 29 për qind e të anketuarve (35 për qind e meshkujve dhe 25 për qind e grave).

Vendin e dytë në listën e duhanpirësve më të mëdhenj janë banorët e Bullgarisë me 39 për qind, pas çka vijojnë hungarezët 38 për qind.

Mesatare më të ulët të duhanpirësve është vërejtur në Suedi 16 për qind dhe në Finlandë 21 për qind.

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 gusht 2022

- Lëvizja FOL organizon konferencë për media me ç’ rast do të publikoj gjetjet nga monitorimi i realizimit të Planit Vjetor të Punës së Qeverisë për periudhën janar- qershor 2022. (Zyret e Lëvizjes FOL, ora 11:00)

- Zëvendëskryeministrja për Çështje të Pakicave dhe të Drejtat e Njeriut, Emilija Redžepi, mban takimin me temën “Arsimi i komuniteteve joshumicë në Republikën e Kosovës”, me pjesëmarrjen e të gjithë përfaqësuesve relevant të institucioneve. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 12:00)

- Hapet ekspozita “Ekonomia e Gruas në tregun e punës” e cil paraqet veprat e artistëve të Bosnjës dhe Hercegovinës të cilët në mënyra të ndryshme trajtojnë format e padukshme/të neglizhuara/të panjohura të punës. (Mini Studio në Rr. Nazim Gafurri 25, ora 20:00)