18 Gusht 2022

Gjermania skeptike ndaj zgjerimit të BE-së

Berlin, 31 maj - Gjermania është një prej skeptikëve më të mëdhenj të zgjerimit të Bashkimit Evropian në Ballkanin Perëndimor.

Gjermania dhe Rusia janë të vetmet vende që do të paraqiten në Konferencën e Sarajevës me përfaqësues të nivelit më të ulët. Madje, gazeta beogradase “Blic” citon burime të afërta me Samitin e Sarajevës, se në Berlin po diskutohet që të mos merret pjesë fare në këtë takim.

Presidenti serb Boris Tadic ka theksuar se ndërprerja e zgjerimit do të kishte pasoja tragjike për qytetarët e Ballkanit Perëndimor, ndërsa ministri i Jashtëm Jeremic i ka deklaruar gazetës gjermane “Spiegel”, se në qoftë se harrohet Ballkani, nuk janë të pamundshme krizat e ardhshme, në një kohë kur çmimi gjeopolitik do të jetë shumë i lartë. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)