09 Gusht 2022

Daçiq: BE nuk mund ta kushtëzoj Serbinë me Kosovë

Beograd, 21 janar - Ministri i Punëve të Brendshme në Qeverinë e Serbisë, Ivica Daçiq ka thënë se Serbia dëshiron që të arrihet marrëveshje konkrete në çështjen e Kosovës, në mënyrë që sipas tij kjo të mos jetë më problem në rrugën e Serbisë drejt integrimit në BE.

Daciq ka rikujtuar se për shkak të mos njohjes nga pesë vendet anëtare të BE-së, ky institucion nuk po mund ta kushtëzoi Serbinë, që ta njohë pavarësinë e Kosovës, njofton Indeksonline.

“Serbia dëshiron që të arrijë marrëveshje historike me shqiptarët, në mënyrë që njëherë e përgjithmonë kjo çështje të mbyllet, dhe të mos ketë pengesa për Serbinë drejt integrimin në BE”, tha ai.

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 gusht 2022

- Lëvizja FOL organizon konferencë për media me ç’ rast do të publikoj gjetjet nga monitorimi i realizimit të Planit Vjetor të Punës së Qeverisë për periudhën janar- qershor 2022. (Zyret e Lëvizjes FOL, ora 11:00)

- Zëvendëskryeministrja për Çështje të Pakicave dhe të Drejtat e Njeriut, Emilija Redžepi, mban takimin me temën “Arsimi i komuniteteve joshumicë në Republikën e Kosovës”, me pjesëmarrjen e të gjithë përfaqësuesve relevant të institucioneve. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 12:00)

- Hapet ekspozita “Ekonomia e Gruas në tregun e punës” e cil paraqet veprat e artistëve të Bosnjës dhe Hercegovinës të cilët në mënyra të ndryshme trajtojnë format e padukshme/të neglizhuara/të panjohura të punës. (Mini Studio në Rr. Nazim Gafurri 25, ora 20:00)