10 Gusht 2022

Ballkanit i kanosen vërshime gjatë 20 viteve të ardhshme

Bruksel, 23 janar - Ekspertët e Bahskimit Evropian (BE) paralajmërojnë vërshime të mëdha dhe rritje dramatike të shirave në Ballkan gjatë 20 viteve të ardhshme.

Klimatologët e BE-së paralajmëruan se rajoni i Serbisë gjatë 20 viteve të ardhshme më së shumti do të goditet nga shirat e rrëmbyeshëm dhe vërshimat.

Sasia e shirave nga viti në vit do të jetë më e madhe për 10 për qind, ndërsa banorët e rajoneve të goditura i presin sëmundje dhe mungesë të ushqimit, shkruan gazeta „Pres“.

Klimatologët evropianë konsiderojnë se e gjithë kjo është si pasojë e ndryshimeve klimatike në botë, ndërsa Ballkani do të jetë më i godituri

Kalendari

Ngjarjet e datës 10 gusht 2022

- Mbahet mbledhja e Qeverisë së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 10:00) 

- Agjencia Kosovare e Privatizimit mban ceremoninë e hapjes së ofertave të shitjeve përmes Likuidimit SHAL 57. (Hoteli Grand, ora 12:30)