09 Gusht 2022

Avancohet bashkëpunimi Kosovë – Shqipëri.

Prishtinë, 31 maj - Ministrja e Ministrisë  së Administratës Publike, znj. Edita Tahiri me bashkëpunëtor priti në një vizitë punë drejtorin e përgjithshëm të Agjencisë të Legalizimeve, Urbanizimit, Integrimit të Zonave, ndërtimeve Informale (ALUIZNI)  të Republikës së Shqipërisë Prof. Dr. Shaban Memia me bashkëpunëtor.

Ministrja Tahiri vlerësoi se intensifikimi i bashkëpunimit mes dy vendeve është i një rëndësie parësore. Në këtë kuadër duhet të forcohet bashkëpunimi edhe sferën kadastrave.

Gjatë takimit u biseduan shumë çështje që janë me interes të përbashkët për të dy institucionet e ne veçanti çështjet e regjistrimit të pronave, vlerësimi i zonave informale  dhe përpjekjet që po bëhen në Republikën e Shqipërisë për legalizimin e tyre dhe për futjen e këtyre pronave në sistemin legal që do te ishte një kapital i madhe në zhvillimin ekonomik të vendit. 

Gjatë këtij takimi u këmbyen përvojat e këtyre institucioneve, dhe u shpreh gatishmëria për bashkëpunim të ndërsjellë, si dhe vendos që bashkëpunim të vazhdoj edhe në të ardhmen.

Ky bashkëpunim do të intensifikohet për mesë një  Memorandumi të Bashkëpunimit në mese të Agjencisë të Legalizimeve, Urbanizimit, Integrimit të Zonave, ndërtimeve Informale (ALUIZNI)  dhe Agjencisë Kadastrale të Kosovës.  

Kalendari

Ngjarjet e datës 9 gusht 2022

- Lëvizja FOL organizon konferencë për media me ç’ rast do të publikoj gjetjet nga monitorimi i realizimit të Planit Vjetor të Punës së Qeverisë për periudhën janar- qershor 2022. (Zyret e Lëvizjes FOL, ora 11:00)

- Zëvendëskryeministrja për Çështje të Pakicave dhe të Drejtat e Njeriut, Emilija Redžepi, mban takimin me temën “Arsimi i komuniteteve joshumicë në Republikën e Kosovës”, me pjesëmarrjen e të gjithë përfaqësuesve relevant të institucioneve. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 12:00)

- Hapet ekspozita “Ekonomia e Gruas në tregun e punës” e cil paraqet veprat e artistëve të Bosnjës dhe Hercegovinës të cilët në mënyra të ndryshme trajtojnë format e padukshme/të neglizhuara/të panjohura të punës. (Mini Studio në Rr. Nazim Gafurri 25, ora 20:00)