10 Gusht 2022

Aplikim për vizë të SHBA-së rritet në 140 dollarë

Prishtinë, 28 maj - Ambasata e Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA) ka bërë të ditur se duke filluar nga 4 qershori, pagesa për aplikim për shumë viza të SHBA-ve do të rritet në 140 dollarë të SHBA-ve.

Pagesat për viza joimigruese të SHBA-ve, duke përfshirë edhe vizat turistike B1/B2, dhe vizat për vizitorë biznesorë, si dhe të gjitha vizave studentore dhe atyre për shkëmbim të vizitorëve (F, M, dhe J), do të jenë 140 dollarë.

Aplikantët për viza të bazuara në kërkesa nga ndonjë subjekt nga SHBA-të, si punëtorët e përkohshëm, interpretuesit, punëtorët fetarë, do të paguajnë një shumë më të lartë për aplikim.

Aplikuesit që tashmë kanë bërë pagesën prej 131 dollarëve por të cilët nuk e kanë të caktuar intervistën deri me 4 qershor, 2010, apo më vonë, do ta paguajnë diferencën në Ambasadën e SHBA-ve në Shkup (qoftë në dollarë të SHBA-ve apo në denarë maqedonas; Eurot nuk pranohen); ata NUK duhet të paguajnë diferencën në bankë.

Departamenti i Shtetit i SHBA-ve po i rritë pagesat që të sigurojë të ardhura të mjaftueshme për të mbuluar rritjen e shpenzimeve të procesimit të vizave joimigruese.

Struktura e re e shkallëzuar e pagesave është krijuar për të mbuluar shpenzimet e rritura për procesimin e kategorive të caktuara të vizave joimigruese të cilat janë më të ndërlikuara, dhe kërkojnë shqyrtim më të thellë se sa shumica e kategorive të tjera të vizave joimigruese.

Për shkak të një numri arsyesh, duke përfshirë edhe përmirësimet e sigurisë, pagesa paraprake, e përcaktuar me 1 janar 2008, më nuk i mbulon shpenzimet aktuale për procesimin e vizave joimigruese.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 10 gusht 2022

- Mbahet mbledhja e Qeverisë së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 10:00) 

- Agjencia Kosovare e Privatizimit mban ceremoninë e hapjes së ofertave të shitjeve përmes Likuidimit SHAL 57. (Hoteli Grand, ora 12:30)