18 Gusht 2022

Ambasada Amerikane në Prishtinë lëshoi faqen e saj në Facebook

Prishtinë, 8. qershor - Facebook-u i Ambasadës është dezajnuar për të ndërtuar komunitetin e spektatorëve (online), duke përfshirë qytetarët e Kosovës dhe të gjithë të tjerët të cilët shprehin interesim në misionin e Ambasadës.

Përdoruesit e Facebook-ut do të mund të hasin në numër të madh informatash të rëndësishme të fushave të ndryshme, sikurse bursat për të studiuar në SHBA, ngjarjet e ndërlidhura me Ambasadën, faktet që kanë të bëjnë me SHBA, historinë dhe kulturën Amerikane.

Adhuruesit (fansat) do të jenë në mundësi të mësojnë më tepër për mundësitë e këmbimeve (studentore) dhe granteve të ofruara nga Ambasada, si dhe do të kenë mundësinë të përfshijnë përdoruesit tjerë dhe personelin e Ambasadës nëpër diskutimeve të zgjëruara.

Faqja gjithashtu do të veçojë votimet dhe sondazhed, dhe do të ofrojë ura lidhëse (linka) për lajme relevante dhe faqe tjera informative.

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 gusht 2022

 - Mbahet seanca në rastin e falsifikimit të tenderit 800 mijë euro për rinovimin e objektit të PSRK-së ndaj të akuzuarit Tahir Sopa, përfaqësues i firmave “NBT ING SHPK” dhe “NPN Bajramaj”. (Pallati i Drejtësisë, ora 9:30)

- Komuna e Rahovecit mbant dëgjimi publik për buxhetin e vitit 2023 më bashkësit lokale, lagjet urbane dhe përfaqesues të shkollave. (Shtëpia e Kulturës 'Mensur Zyberaj' në Rahovec, ora 10:00)

- Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës mban konferencë për media e cila ndërlidhet me shpalljen e grevës së përgjithshme. (Zyrat e BSPK-së, ora 13:00)

- Fondacioni Shtatëmbëdhjetë organizon hapjen e programit Rezidenca 17. (Shtëpia e Hivzi Sulejmanit në lagjen Taslixhe, ora 18:00)