23 Janar 2022

2015, popullsia e Kinës do të jetë afro 1.4 miliardë

Pekin, 4 korrik -  Sipas njoftimeve të agjencisë kineze të lajmeve Xinhua, nga viti 2011 deri në vitin 2015, popullsia e përgjithshme e Kinës do të jetë 1 miliardë 390 milionë.

Popullsia qytetëse do të kalojë 700 milionët, duke u kaluar atë fshatare dhe përqindja e urbanizimit do të kalojë 50.

Ndërkohë, do të shpejtohet plakja e popullsisë. Në vitin 2015, numri i të moshuarve do të kalojë 200 milionë.

Drejtori i Shoqatës së Studimeve të Popullsisë të Kinës, Zhang Weiqing vuri në dukje se zhvillimi i popullsisë së Kinës ka hyrë në një periudhë të re.

Gjendja e popullsisë do të jetë më e ndërlikuar, duke sjellë ndikime më të dukshme ndaj burimeve dhe mjedisit.

Kalendari

Ngjarjet e datës 23 janar 2022

- Në kuadër të manifestimit “Flaka e Janarit” do të mbahet Festivali i dramës origjinale shqipe “Talia 2022”. (Teatri qytetit të Gjilanit, ora 18:00)