02 Shkurt 2023

UShAF ofron certifikime ndërkombëtare në bashkëpunim me institucione austriake të arsimit

Ferizaj, 25 nëntor - Në kuadër të porjektit “Të mësuarit në distancë në arsimin e lartë dhe të vazhdueshëm-Zhvillimi i programeve mësimore on-line dhe të kombinuara në Kosovë”, i cili implementohet nga Universiteti i Shkencave të Aplikuara në Ferizaj (UShAF), Shkolla Austriake e Studimeve të Aplikuara (ASAS) dhe i bashkëfinancuar nga Agjencioni Austriak për Zhvillim (ADA), sot kanë përfunduar me sukses dhe janë certifikuar kandidatët e parë në dy kurset universitare “Menaxher i Çertifikuar i Biznesit” dhe “Menaxher i Çertifikuar i Projektit’’.

Me këtë rast, u nënshkrua Marrëveshje tripalëshe në mës të UShAF, ASAS dhe Universitetit të Graz-it, për njohjen e kualifikimit të fituar dhe certifikimin e tij nga Universiteti i Gaz-it. Kjo do të thotë se kandidatët e sukseshhëm të cilët e kalojnë provimin final për këto dy kurse universitare, të organizuar nga Universiteti i Graz-it, të marrin direkt certifikatë nga Graz.

Kjo Marrëveshje hap mundësinë për të gjithë profesionistët kosovar, të cilët janë të interesuar të pajisen me certifikatë nga Universiteti i Grazit për kurset universitare të lartpërmendura, që të mund të bëjnë një gjë të tillë pranë UShAF edhe në të ardhmën.

Rektori i UShAF, Prof. Dr. Agron Bajraktari falënderoi shtetin austriak për mbështetjen, i cili sipas tij është promotori kryesor i UShAF. Poashtu, ai uroi edhe studentët të cilët me sukses përfunduan këto dy kurse, dhe mes tjerash u shpreh i kënaqur që UShAF do të ketë mundësinë për të vazhduar me këtë projekt me studentët e radhës.  

Ndërsa, Herbert Shllajer - Drejtori ndërkombëtar i projektit, falënderoi Rektorin Bajraktari për bashkëpunimin dhe tha se deri më tani kemi arritur një formë të re të arsimimit dhe gjatë muajit dhjetor do t’i dorëzohen kompetencat për realizimin e këtyre projekteve UShAF.

Veton Pira, kandidat i certifikuar në kursin “Menaxher i Çertifikuar i Projektit’’, falënderoi për mundësinë e dhënë për të ndjekur një kurs të tillë, i cili sipas tij është me vlerë dhe i nevojshëm për të gjithë ata të cilët merren me menaxhim, çoftë me menaxhim të projekteve apo menaxhim të ndërmarrjeve.

Në ceremoninë e nënshkrimit të kësaj Marreveshje ishin pjesëmarrës edhe përfaqësuesit lokal nga Agjencioni Austriak për Zhvillim (ADA).

Kalendari

Ngjarjet e datës 2 shkurt 2023

- Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale shqyrton draft-planin e punës për sesionin pranveror 2023. (Ndërtesa e Kuvendit, N303, ora 9:00)

Paneli i Gjykatës së Apelit bën shpalljen e aktgjykimit të apelit në çështjen Hysni Gucati dhe Nasim Haradinaj. (Hagë, ora 9:30)  

- Këshilli Gjyqësor i Kosovës (KGjK) mban mbledhjen e radhës. (Ndërtesa e KGjK-së, ora 10:00)  

- Kuvendi i Kosovës mban seancë plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 10:00)  

- Komisioni Qendror i Zgjedhjeve shënon Ditën Globale të Zgjedhjeve me temën “Pjesëmarrja në zgjedhje në Republikën e Kosovës dhe roli i institucioneve”. (Hotel Sirius, ora 10:00)  

-Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, viziton Komunën e Ferizajt ku do të takohet me kryetarin Agim Aliu. (Ferizj, ora 10:30)

- Zëvendëskryeministrja e Republikës së Kosovës, Emilija Redžepi organizon tryezë të rrumbullakët me rastin e regjistrimit të ardhshëm të popullsisë së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, salla P38, ora 14:00)