17 Tetor 2021

Universiteti i Prishtinës, në tetor me rektor të ri

Prishtinë, 15 maj - Ministri i Arsimit, Ramë Buja, ka nënshkruar udhëzimin administrativ për të legalizuar zgjedhjet në Universitetin e Prishtinës, që do të mbahen në nivel të këtij universiteti.

Ky udhëzim administrativ, i është dërguar sot Rektoratit. Zgjedhjet e studentëve, sipas zyrtarëve të Rektoratit do të fillojnë së shpejti, për të dal me rezultate në ditët e para të qershorit.

Ndërsa, zgjedhjet në nivel universiteti, përfshirë dhe rektorin e ri, sipas këtij vendimi, duhet të jenë të përfunduara në fund të shtatorit.

Zgjedhjet duhet të kryhen më 1 tetor, është ultimatumi i këtij udhëzimi. Universiteti i Prishtinës, do të nis vitin e ri akademik me studentë, dekanë dhe rektor të ri.

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 Tetor 2021

 - Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve dhe Auditorja e Përgjithshme e ZKA-së raportojnë para Komisionit për Mbikëqyrjen e Financave Publike lidhur me shqyrtimin e Raportit Vjetor të Auditimit për vitin 2020. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 10:00)

- Fondacioni Kosovar Trashëgimia Kulturore pa Kufij, CHwB Kosova organizon Ilucidare Playground: “Guralec: Moving Rocks” dhe Konferencën “Përtej mureve dhe bindjeve”. Kinema Jusuf Gërvalla në Pejë