19 Tetor 2021

UNDP dhe Universum fillojne shkollën mbi zhvillimin njerëzor

Prishtinë, 21 mars - Sot, UNDP dhe Kolegji Universitar Universum nënshkruan një Memorandum të Mirëkuptimit (MoU) për fillimin e shkollës mbi zhvillim të qëndrueshëm njerëzor, e para e këtij lloji në Kosovë dhe rajon.

Shkolla do të fillojë më 16 prill dhe do të zgjasë dhjetë ditë me qëllim kryesor të arsimimit të pjesëmarrësve rreth trendeve aktuale dhe në zhvillim e sipër të zhvillimit njerëzor në nivel global, rajonal dhe kombëtar.

Pjesëmarrësit e shkollës do të kenë qasje në bibliotekën elektronike dhe në forumin on-line për të marrë pjesë në diskutime që do të drejtohen nga facilitatorë tematik.

25 studentët më të mirë do të përzgjidhen bazuar në rekomandimet e profesorëve dhe nivelin e dijenisë së gjuhës angleze.

Kursi do të përbëhet nga ushtrime praktike dhe diskutime të udhëhequra nga ekspertë dhe profesionistë të fushave të ndryshme nga UNDP-ja, rrethi akademik dhe organizatat ndërkombëtare zhvillimore.

Memorandumi u nënshkrua nga  Osnat Lubrani,Koordinatore e KB-së për Zhvillim dhe Përfaqësuese e Përhershme e UNDP-së dhe Arlinda Berisha,  UD e Drejtoreshës në Kolegjin Universitar Universum.

Kalendari

Ngjarjet e datës 19 Tetor 2021

- Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, ora 10:00)

- Shefi i Misionit për Vëzhgimin e Zgjedhjeve nga BE Lukas Mandl dhe Udhëheqësja e Delegacionit të Anëtarëve të Parlamentit Evropian Viola von Cramon-Taubadel mbajnë konferencë për shtyp lidhur me për zgjedhjet lokale në Kosovë. (Hotel Swiss Diamond, ora 11:00)

- Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim publikon raportin "Transparenca dhe llogaridhënia në universitetet publike në Kosovë - Mos - Informimi i Publikut 3". (Swiss Diamond Hotel, ora 11:00)

- Komisioni Evropian do ta publikojë paketën vjetore të zgjerimit, përfshirë Raportet e Vendeve ku do te mbahet konferencë për shtyp nga Komisioneri për Fqinjësi dhe Zgjerimi, Oliver Varhelyi. (Transmetimi në faqen e Zyrës së BE-së në Facebook, ora 17:15)

- Teatri i Prishtinës Dodona shfaq “Bob Vatsoni bie nga kati i nëntë por nuk vdes plotësisht”. (Teatri Dodona, ora 17:30)

- Shefi i Zyrës së BE-së, Tomas Szunyog i dorëzon raportin e Komisionit Evropian Kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti me ç'rast do të mbajnë edhe një konferencë te përbashkët për shtyp, ora 18:30)