19 Tetor 2021

Studentët e UBT-së e mbështetën aksionin “Ta pastrojmë Kosovën”

Prishtinë, 24 maj - Studentët e Universitetit për Biznes dhe Teknologji UBT, e mbështetë fuqishëm aksionin e sotshëm, që shtrihet në mbarë vendin, me moton “Ta pastrojmë Kosovën”,  në Lagjen “Emshir ” të Prishtinës, ndërsa në këtë aksion për pastrimin e kësaj pjese  kanë  marrë pjesë edhe disa prej stafit akademik dhe administrativ të këtij Universiteti.  

 Kryetarja e Organizatës Studentore të Universitetit UBT, Saranda Musliu dhe gjithë studentët pjesëmarrës të këtij aktiviteti konsideruan  se me këtë iniciativë, Kosova do të jetë pjesë e mbarë botës së civilizuar, e nismave të tilla në mbarë globin, për një ambient të pastër, që është edhe parakusht i një jete të shëndoshë për njerëzit.

Ata më tutje thanë  se  kemi vetëm një tokë dhe kemi obligim ta ruajmë për vete dhe për gjeneratat që vijnë pas nesh.

Kurse Presidenti i UBT-së, Prof. Dr.  Edmond Hajrizi  tha se duhet të mbështes dhe e përshëndeti   iniciativën e tillë, që ka filluar jo vetëm  më studentët e UBT-së por edhe në gjithë Republikën e Kosovës e më tutje. ”Shpresoj që ky aktivitet të vazhdojë gjatë gjithë kohës,  dhe ne dëshirojmë që vendi ynë  të jetë  shumë i pastër dhe duhet të punojmë që ta mbajmë të tillë”.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 19 Tetor 2021

- Mbahet seanca plenare e Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, ora 10:00)

- Shefi i Misionit për Vëzhgimin e Zgjedhjeve nga BE Lukas Mandl dhe Udhëheqësja e Delegacionit të Anëtarëve të Parlamentit Evropian Viola von Cramon-Taubadel mbajnë konferencë për shtyp lidhur me për zgjedhjet lokale në Kosovë. (Hotel Swiss Diamond, ora 11:00)

- Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim publikon raportin "Transparenca dhe llogaridhënia në universitetet publike në Kosovë - Mos - Informimi i Publikut 3". (Swiss Diamond Hotel, ora 11:00)

- Komisioni Evropian do ta publikojë paketën vjetore të zgjerimit, përfshirë Raportet e Vendeve ku do te mbahet konferencë për shtyp nga Komisioneri për Fqinjësi dhe Zgjerimi, Oliver Varhelyi. (Transmetimi në faqen e Zyrës së BE-së në Facebook, ora 17:15)

- Teatri i Prishtinës Dodona shfaq “Bob Vatsoni bie nga kati i nëntë por nuk vdes plotësisht”. (Teatri Dodona, ora 17:30)

- Shefi i Zyrës së BE-së, Tomas Szunyog i dorëzon raportin e Komisionit Evropian Kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti me ç'rast do të mbajnë edhe një konferencë te përbashkët për shtyp, ora 18:30)