27 Janar 2023

Studentët ankohen për profesorët që nuk shkojn në ligjerata

Prishtinë, 9 janar - Parlamenti i studentëve, sot ka publikoi rezultatin e pyetësorit, me anë të të cilit, janë evidentuar shumë parregullsi gjatë procesit studimor në Universitetin e Prishtinës.

Sipas rezultateve, problemi më i madh në universitet, është mungesa e profesorëve në ligjërata, emrat e të cilëve vijnë edhe nga jeta politike. Profesorët kanë bërë presion të vazhdueshëm që të mos publikohen emrat e tyre.

Rreth 83 profesorë të Universitetit të Prishtinës janë përmendur më shumë nga studentët të cilët nuk kanë respektuar orarin e ligjëratave. Prej tyre janë edhe emra të njohur të jetës politike, si Hajredin Kuçi, Besim Beqaj, Arsim Bajrami, Ibrahim Gashi, Isa Mustafa, Enver Hasani e shumë të tjerë.

Kryetari i parlamentit, Mentor Hasani, tha se përveç mungesës së profesorëve, janë shprehur edhe mangësi të tjera, si:keqmenaxhimi, mungesa e hapësirave, mungesa e literaturës, korrupsioni, mungesa e ngrohjes, e të tjera.

Hasani, tha se këto rezultate do t’i dorëzohen nesër Rektoratit të Universitetit të Prishtinës, dhe do të kërkojnë nga menaxhmenti masa ndëshkuese ndaj profesorëve që mungojnë.

Hasani bëri të ditur, se kanë pasur presion të vazhdueshëm nga profesorët, për të mos publikuar rezultatin e pyetësorit.

Studentët do t’i japin afat menaxhmentit, që të ndërmarrë masa ndaj parregullsive në Universitet, deri në muajin e parë të semestrit të dytë. Në rast se nuk do të ndërmerret asgjë, atëherë studentët do të shikojnë vet se çfarë masash do të ndërmarrin për të parandaluar këto dukuri. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 janar 2023

 - Mbahet dita e dytë e konferencës Ndërkombëtare për Siguri Siguri Kinernetike “Cyber Zero” në të cilën diskutohet sulmet online dhe kërcenimet në sigurinë kibernetike. (Klan Arena, ora 9:00)
    
- Bordi i Komisionit të Pavarur për Miniera dhe Minerale raporton në Komisionin për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti lidhur me vendimin për lirimin nga obligimi për rentën minerare për ndërmarrjen “Ferronikeli”. (Kuvendi i Kosovës, C203, ora 10:00)
    
- Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur, Viktimat e Dhunës Seksuale të Luftës dhe Peticione takohet me përfaqësues të OJQ-së “Zëri i Romëve, Ashkalinjve dhe Egjiptasve”. (Kuvendi i Kosovës, salla N10, ora 10:00)
    
- Ministri i Financave Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, raporton në Komisionin për Buxhet, Punë dhe Transfere, lidhur me vendimin për rritjen e vlerës së faturave të tatimit në pronë. (Kuvendi i Kosovës, C203, ora 13:30)
    
- Në Akademinë e Kosovës për Siguri Publike (AKSP) mbahet ceremonia e diplomimit të gjeneratës së 42 të kadetëve të Shërbimit Korrektues të Kosovës (SHKK). Merr pjesë ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu etj. (Ndërtesa e re e Fakultetit të Sigurisë Publike në AKSP, Vushtrri, ora 13:30)
    
- Universiteti Publik “Kadri Zeka” në Gjilan do të nderojë me çmimin “Doctor Honoris Causa” anëtarin e Parlamentit Evropian, Lukas Mandl. (Teatri i Qytetit, Gjilan, ora 15:00)