27 Nëntor 2021

Studentët amerikan për vizitë në UBT

rishtinë, 5 tetor - Një grup prej 25 studentëve nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, dhe tre profesorë nga Danimarka përkatësisht nga "Instituti Danez për Studime jashtë vendit", krahas aktiviteteve tjera që zhvilluan nëpër institucionet e Kosovës si EULEX, OSBE, OJQ, etj, për vizitë akademike kanë përzgjedhur Universitetin për Biznes dhe Teknologji (UBT).

Gjatë kësaj vizite, studentë nga SHBA dhe 20 studentë të UBT-së, e ndjekën edhe një ligjëratë të Presidenti i UBT-së, Prof. Dr. Edmond Hajrizin me temën “Zhvillimet dhe
ngecjet pas luftës së fundit në Kosovë”.

Studentet amerikan po ashtu studentet kosovarë pas ligjëratës ishin te lejuar ti parashtronin pyetje te ndryshme njeri tjetrit.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 Nëntor 2021

- Forca e Sigurisë së Kosovës organizon manifestimin qendror të Ditës së Forcës ku do të marrin pjesë udhëheqësit më të lartë shtetërorë. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 10:00)

- Komuna e Skenderajt përuron poligonin sportiv në fshatin Burojë. (Tek shkolla fillore Abedin Rexha,ora 10:00)

- Komuna e Malishevës vendos buqeta me lule të shtatorja e Adem Jasharit. (Malishevë, ora 10:00)

- Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani merr pjesë në shënimin e Ditës së Forcës së Sigurisë së Kosovës. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 10:00)

- Komuna e Skenderajt përuron poligonin sportiv në fshatin Kuqicë. (Kuqicë, ora 11:00)

- Mbahet mbledhja e përbashkët e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit të Republikës së Kosovës dhe Ministrisë së Kulturës së Republikës së Shqipërisë. (Teatri Kombëtar i Operas dhe Baletit në Tiranë, ora 11:00)

- Forca e Sigurisë së Kosovës, me rastin e Ditës së Forcës organizon “Ditën e Hapur’’. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 11:00)

- Komuna e Malishevës viziton varrezat e dëshmorëve në qytet, Kleçkë dhe Prekz. (Malishevë, ora 11:00)

- Komuna e Skenderajt përuron shtegun për çiklistë. (Rruga Merita Murtezi në Skenderaj, ora 12:00)

- Komuna e Skenderajt  organizon natën e dytë të festivalit Rapsodia shqiptare. (Qendra e Kulturës Hasan Prishtina, ora 16:00)