05 Dhjetor 2021

Shpallet konkursi për afatin e dytë të pranimit të studentëve

Prishtinë, 6 shtator - Filloi sot aplikimi për të konkurruar në vendet e lira që kanë mbetur për studentë të rinj në fakultetet e Universitetit të Prishtinës.

Universiteti i Prishtinës ka publikuar shpalljen e konkursit për afatin e dytë të pranimit të studentëve të rinj për vitin akademik 2010/2011, që do të zgjasë deri më 14 shtator, ndërsa provimet pranuese do të mbahen më 18 shtator.

Shpallja e rezultateve do të bëhet më 21 shtator. Për vitin e ri akademik janë paraparë të pranohen rreth 18 mijë studentë të rinj.

Kalendari

Ngjarjet e datës 5 dhjetor 2021

- Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit dhe Zyra e UNICEF-it shënojnë Ditën Ndërkombëtare të Vullnetarizmit me moton “Volunteer Now For Our Common Future”. (Galeria Kombëtare të Kosovës, ora 11:30)

- Qendra për Art dhe Komunitet Artpolis organizon protestën me moton “Boll Ma - Asnjë grua e vajzë më pak, asnjë vdekje më shumë”, kundër dhunës dhe vrasjeve të vajzave dhe grave, dhe mungesës së përgjigjes së duhur institucionale. (Plateja e sheshit “Zahir Pajaziti”, ora 12:00)