02 Shkurt 2023

SBASHK-u në përgatitje për protestën e 4 dhjetorit

Prishtinë, 18 nëntor - SBASHK ka publikuar vendimin nga takimi me kryetarët e nivelit komunal sindikal e të Universiteteve, që më 4 dhjetor të niset  me veprime sindikale  duke nisur me një protestë  me numër të kufizuar të  udhëheqësve e veprimtarëve  sindikal  dhe me përfaqësues të Këshillave të Prindërve. 

Në kuadër të këtyre përgatitjeve SBASHK-u ka nisur takimet konsultative me përfaqësues të    Këshillave  prindërve  duke filluar me Prishtinën. Në selinë e SBASHK-ut kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj bashkë me koordinatorin për organizim të brendshëm Ymer Ymeri  dhe kryetarin e Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar të Prishtinës, Ahmet Pllana  kanë  pritur kryetarin e Këshillit të prindërve Jeton Demi dhe anëtarët e kryesisë së Këshillit të prindërve të Prishtinës  Nexhmi Hoxha dhe Besim Cakolli. 

Përfaqësuesit e SBASHK-ut kanë informuar  Këshillin e prindërve për situatën në arsim dhe për vendimin që në mungesë të gatishmërisë për dialog të Qeverisë  të fillohet me veprime sindikale. Ata kanë thënë se SBASHK po bën gjithë angazhimet e mundshme  që çështja e Ligjit të pagave të zgjidhet drejt përmes dialogut dhe  takimeve të sindikatave  me përfaqësues të Qeverisë  në mënyrë që të mos shkohet në grevë  dhe prandaj ka ftuar  përfaqësuesit e Këshillave të prindërve që të jenë bashkë me SBASHK-un në këto angazhime me shpresë se  mesazhi i përbashkët do të kuptohet  drejt nga Qeveria dhe do të nis zgjidhja e drejtë për ligjin e pagave. Nëse edhe këto angazhime nuk japin rezultatin e pritur, atëherë  do të ndodhin grevat në tërë sistemin arsimor.

Kryetari i Këshillit të Prindërve për Prishtinën Jeton Demi bashkë Nexhmi  Hoxhën e Besim Cakollin  janë shprehur se përkrahin kërkesat legjitime  të SBASHK-ut dhe shprehin respekt për përpjekjet që  çështjet të zgjidhen me dialog. Po ashtu kanë lavdëruar angazhimin  për gjithë këtë përkushtim në mënyrë që të mos vije deri të grevat  që paralizojnë tërë sistemin arsimor. Ata janë shprehur se do të debatojnë me kryesinë e Këshillit të prindërve të Prishtinës për të qenë bashkë me 4 dhjetor në protestë me shpresën se Qeveria  do të reflektojë  dhe do të arrihet marrëveshje pa pasur nevojë për veprime të tjera.  


 

Kalendari

Ngjarjet e datës 2 shkurt 2023

- Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale shqyrton draft-planin e punës për sesionin pranveror 2023. (Ndërtesa e Kuvendit, N303, ora 9:00)

Paneli i Gjykatës së Apelit bën shpalljen e aktgjykimit të apelit në çështjen Hysni Gucati dhe Nasim Haradinaj. (Hagë, ora 9:30)  

- Këshilli Gjyqësor i Kosovës (KGjK) mban mbledhjen e radhës. (Ndërtesa e KGjK-së, ora 10:00)  

- Kuvendi i Kosovës mban seancë plenare. (Kuvendi i Kosovës, ora 10:00)  

- Komisioni Qendror i Zgjedhjeve shënon Ditën Globale të Zgjedhjeve me temën “Pjesëmarrja në zgjedhje në Republikën e Kosovës dhe roli i institucioneve”. (Hotel Sirius, ora 10:00)  

-Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, viziton Komunën e Ferizajt ku do të takohet me kryetarin Agim Aliu. (Ferizj, ora 10:30)

- Zëvendëskryeministrja e Republikës së Kosovës, Emilija Redžepi organizon tryezë të rrumbullakët me rastin e regjistrimit të ardhshëm të popullsisë së Kosovës. (Ndërtesa e Qeverisë, salla P38, ora 14:00)