27 Nëntor 2021

SBASHK-u i jep certifikatat ECDL

Prishtinë, 24 mars - Me qëllim të përgatitjes së arsimtarëve dhe aftësimit profesional nga lëmi e informatikës, në bashkëpunim dhe marrëveshje me MASHT, SBASHK-u është certifikuar si test qendër trajnuese në Prishtinë, për dhënien e certifikatave për ECDL.

“Synojmë që këto trajnime t’i mbajmë shumë shpejtë në të gjitha qytetet e Kosovës”, kanë thënë zyrtarë të SBASHK-ut.

Në këtë qendër do të organizohen mbajtja e ligjëratave nga ligjërues me përvojë e përgatitje të lartë profesionale në këtë lëmi, ku bëhet përgatitja e arsimtarëve për shtatë module dhe do të mbahen provime për të u pajisur me certifikatë të ECDL-it.

“Presim një bashkëpunim të mirëfilltë dhe të sinqertë me të gjitha shkollat dhe arsimtarët e interesuar për marrjen e këtyre certifikatave”, kanë shtuar zyrtarë të SBASHK-ut.

Në vazhdën e aktiviteteve të përhershme të SBASHK-ut, në përpjekjet për përmirësimin e pozitës materiale të punëtorëve që punojnë në arsim, përveç tjerave SBASHK-u angazhohet edhe për ngritjen e cilësisë dhe përformancës së personelit arsimor.

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 Nëntor 2021

- Forca e Sigurisë së Kosovës organizon manifestimin qendror të Ditës së Forcës ku do të marrin pjesë udhëheqësit më të lartë shtetërorë. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 10:00)

- Komuna e Skenderajt përuron poligonin sportiv në fshatin Burojë. (Tek shkolla fillore Abedin Rexha,ora 10:00)

- Komuna e Malishevës vendos buqeta me lule të shtatorja e Adem Jasharit. (Malishevë, ora 10:00)

- Presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani merr pjesë në shënimin e Ditës së Forcës së Sigurisë së Kosovës. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 10:00)

- Komuna e Skenderajt përuron poligonin sportiv në fshatin Kuqicë. (Kuqicë, ora 11:00)

- Mbahet mbledhja e përbashkët e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit të Republikës së Kosovës dhe Ministrisë së Kulturës së Republikës së Shqipërisë. (Teatri Kombëtar i Operas dhe Baletit në Tiranë, ora 11:00)

- Forca e Sigurisë së Kosovës, me rastin e Ditës së Forcës organizon “Ditën e Hapur’’. (Kazerma “Adem Jashari”, ora 11:00)

- Komuna e Malishevës viziton varrezat e dëshmorëve në qytet, Kleçkë dhe Prekz. (Malishevë, ora 11:00)

- Komuna e Skenderajt përuron shtegun për çiklistë. (Rruga Merita Murtezi në Skenderaj, ora 12:00)

- Komuna e Skenderajt  organizon natën e dytë të festivalit Rapsodia shqiptare. (Qendra e Kulturës Hasan Prishtina, ora 16:00)