03 Tetor 2022

Prezantohet raporti i vrësimit të Kartelës Matëse të Autonomisë Universitare

Prishtinë, 9 dhjetor - Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” dhe Kolegji IBC-M organizojnë sot tryezën e diskutimit për prezantimin e Raportit të Vlerësimit të Kartelës Matëse të Autonomisë Universitare.

Ky aktivitet mbahet në kuadër të projektit Fuqizimi i autonomisë së universiteteve dhe ngritja e llogaridhënies dhe transparencës në universitetet e Ballkanit Perëndimor - STAND dhe përmes tij synohet vërtetimin i vlefshmërisë së procesit të vlerësimit, të realizuar në universitetet partnere si dhe në Ministrinë e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MAShTI).

Më konkretisht, tryeza ka për qëllim diskutimin dhe përfundimin e raportit të vlerësimit ndërmjet palëve të interesuara dhe arritjen e një konsensusi mbi prioritetet për reformën, me fokus zhvillimin e planit të veprimit.

Pjesëmarrësit në punëtori janë anëtarë të Task-forcës për vlerësimin e kartelës matëse  të  autonomisë  universitare,  të  cilët  vijnë  nga  universitetet  e  Kosovës, IBC-M, MAShTI dhe përfaqësues të BE-së.

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 tetor 2022  - Komisioni për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit dhe mbikëqyrjen e Agjencisë kundër Korrupsionit interviston kandidatët për anëtarë të Këshillit Gjyqësor të Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 9:00)

-  Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur, Viktimat e Dhunës Seksuale të Luftës dhe Peticione diskuton lidhur me procesin e nxjerrjes së akteve nënligjore, bazuar në Ligjin për Mbrojtjen e Fëmijës me të ftuar, Habit Hajredini - Drejtori i Zyrës për Qeverisje të Mirë, Ahmet Kryeziu - Drejtor i Sawe the Children për Kosovë, dhe Naser Lajqi – përfaqësues i OJQ “Syri i Vizionit”. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N303, ora 10:00)
 
- Avokati i Popullit organizon dëgjim publik lidhur me hetimin e përgjithshëm për shëndetin riprodhues. (Salla e Kuvendit Komunal në Gjakovë, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja e kryesisë së Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C301, ora 10:00)

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare. (Ndërtesa e Kuvendit, ora 11:00)

- Kryetari i Komunës së Prishtinës, Perparim Rama përuron hapjen e Sahat Kullës e cila edhe do t'i ndez dritat e Sahat Kullës, duke ndriçuar kështu këtë monument magjepsës të trashëgimisë kulturore në Prishtinë. (Prishtinë, ora 19:00)