23 Tetor 2021

Prezantohen shkaktarët që rrezikojnë mbylljen e programit të elektroenergjetikës

Prishtinë, 18 dhjetor - ADMOVERE e mbështetur nga KFOS organizon promovimin e raportit "Gjendja në Fakultetin e Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike (FIEK)".

Raporti synon të vë në pah shkaktarët që rrezikojnë mbylljen e programit të elektroenergjetikës dhe arsyet se pse nuk janë trajtuar këta shkaktarë më herët.

Pastaj raporti paraqet pasojat që mbyllja e këtij programi do të kishte për vendin, e në veçanti për ndërmarrjet më të mëdha energjetike industriale në vend si KEK, KOSTT, KEDS, TREPÇA dhe INFRAKOS si dhe masat urgjente që duhet të ndërmerren për të evituar këtë situatë.

Disa nga pyetjet të cilave ADMOVERE është munduar t’u jap përgjigje në këtë raport janë:

 - Si është menaxhuar mospërtëritja e stafit akademik në programin e elektroenegjetikës? - A ka rënie apo rritje të numrit të studentëve në programin e elektroenegjetikës dhe në programet e tjera në FIEK? - Pse kanë dështuar shpalljet e konkurseve për angazhimin e stafit të rregullt në elektroenergjetikë? - Cili është programi me më së shumti bursistë ndër vite në FIEK? - Sa është numri total i inxhinierëve të punësuar në KEK, KOSTT, KEDS, TREPÇA dhe INFRAKOS? - A ka kandidatë të kualifikuar që punojnë në këto ndërmarrje e të cilët janë të interesuar për t’u angazhuar në FIEK? 

Kalendari

Ngjarjet e datës 23 Tetor 2021 - Shoqata për Teknologji të Informacionit dhe Komunikimit të Kosovës - STIKK organizon diten e dytë të edicionit te 10-të të festivalit të teknologjisë “KosICT”. (Ambientet e “ITP Park” në Prizren, ora 10:00)

- Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mban mbledhjen e radhës. (Selia e KQZ-së, ora 11:00)

- Shfaqet video programi "Pranverë e përhershme, behar i vonuar" nga Protocinema në bashkëpunim me Fondacionin Lumbardhi. (Kino Lumbardhi, ora 12:00)

- Kryetari i Komunës së Prizrenit, Mytaher Haskuka, së bashku me ministrin e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Hajrulla Çeku do të vizitojnë Kinemanë e parë të Prizrenit, ku ka filluar projekti i restaurimit të kësaj ndërtese. (Objekti i kinemasë së vjetër të Prizrenit në afërsi të zyreve të shoqatës Esnaf, ora 12:00)

- Mbahet dita e dytë e edicionit te tretë te festivalit Lahuta, Okarina Polifionia. (Ambientet e Qendrës për zhvillimin e kultures tradicionale në Prishtinë, Rruga Xheladin Hana nr. 98, ora 15:00)