01 Gusht 2021

ORCA kërkon hetime për denoncimet e anëtares së Këshillit drejtues në UP

Prishtinë, 27 shkurt - Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim (ORCA) shpreh shqetësimin e thellë për përmbajtjen e letrës drejtuar Rektorit Marjan Dema dhe Ministres Hykmete Bajrami nga ana e anëtares së Këshillit Drejtues të UP-së znj. Laura Kryeziu – Selimi, e cila ka listuar një sërë shkeljesh në Universitetin e Prishtinës.

Denoncimet e zonjës Kryeziu – Selimi duhet të merren seriozisht nga MAShT dhe institucionet hetimore në vend pasi ato vijnë nga dikush që ka pasur qasje në informacion dhe që ka përcjellë për një kohë relativisht të gjatë nga një pozitë drejtuese zhvillimet në UP.

Disa nga denoncimet e saj që lidhen me pagat e zyrtarëve të lartë të UP-së deri tash i ka ngritur edhe ORCA nëpër hulumtimet e veta.

Me këtë rast ORCA pret nga Ministria e Financave, MAShT dhe Qeveria në përgjithësi, që të ndërhyjnë për të vënë rregull, rend e ligj në Universitetin e Prishtinës pasi autonomia që gëzon universiteti lidhet vetëm me zbatimin e ligjeve dhe çështjet akademike siç janë përcaktuar me ligj. Autonomi për të bërë keqpërdorime nuk gëzon dhe nuk duhet të gëzojë askush në Kosovë.

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 Gusht 2021

- Nën organizimin e Presidentes së Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani mbahet ceremonia e dorëzimit të medaljes post-mortem për Beau Biden më ç'rast me një fjalë rasti do t’iu drejtohet Presidentja Osmani, gjithashtu përmes një video-mesazhi edhe Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden, si dhe me një fjalë rasti ambasadori i Shteteve të Bashkuara në Kosovë Philip S. Kosnett. (Oborri në hyrje të objektit të Kuvendit ora 18:30 - Mediat duhet të jenë të pranishme në Presidencë, ora 17:45)