04 Shkurt 2023

OEGJK, marrëveshje me Fakultetin e Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike

Prishtinë, 10 shtator - Studentët dhe stafi i Fakultetit të Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike të Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, nga tani e tutje, do të mund të përfitojnë nga mundësitë të cilat i ofron Memorandumi i Mirëkuptimit, i nënshkruar me Odën Ekonomike Gjermano – Kosovare.

Me anë të këtij memorandumi, të nënshkruar në Rektoratin e UP-së, synohet shkëmbimi i përvojave dhe i studentëve me qëllim të punës praktike dhe punësimit te kompanitë anëtare të Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare.

Rektori i UP-së, prof. dr. Naser Sahiti, u shpreh shumë i lumtur për nënshkrimin e këtij Memorandumi të Mirëkuptimit.

Kjo marrëveshje, sipas tij, do të ndihmojë në përafrimin e studimeve me tregun e punës dhe UP-ja është shumë e interesuar që të ofrojë kuadro të kualifikuara për bizneset dhe industrinë.

Edhe drejtorja menaxhuese e OEGJK-së, znj. Nora Hasani e konsideroi memorandumin si një mundësi të mirë për studentët e UP-së, por edhe për bizneset që janë pjesë e odës, sepse, sipas saj, shqetësimi i parë i tregut të punës është mungesa e kuadrove të përgatitura.

Nisjen e këtij bashkëpunimi e mirëpriti edhe dekani i Fakultetit të Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike, prof. asoc. dr. Isak Shabani.

Memorandumi në fjalë parasheh që palët të bashkëpunojnë, duke përfshirë, por pa u kufizuar, në ofrimin e këshillave profesionale për bizneset në fushën e inxhinierisë elektrike dhe kompjuterike, si dhe mundësimit të vijimit të praktikave profesionale për studentët e këtij fakulteti pranë bizneseve anëtare të Odës Ekonomike Gjermano-Kosovare.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 shkurt 2023  - Këshilli Gjyqësor i Kosovës mban mbledhjen e radhës. (Ndërtesa e KGjK-së, ora 9:00)

- Kuvendi Komunal i Gjilanit mban seancë të jashtëzakonshme, ku në rend dite do të jetë falja e tatimit në pronë në vlerën deri 100 euro për të gjithë tatimpaguesit e kësaj komune, për vitin 2023. (Salla e Kuvendit Komunal të Gjilanit, ora 10:00)

- Sindikata e Sektorit Privat të Kosovës mban konferencë për shtyp lidhur me gjendjen e punëtorëve teknik të Sektorit Privat te Kosovës dhe dialogu me qeverinë dhe institucionet tjera të Kosovës. (Zyrët e Sindikatës, ora 11:00)

- Lidhja Demokratike e Kosovës Dega në Prizren, mban konferencë për medie. (Selia e LDK-së në Prizren, ora 11:00)

- Komisioni për Buxhet, Punë dhe Transfere shqyrton Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit mbi ndarjet buxhetore, si dhe shqyrton listën e kandidatëve për plotësimin e një pozite për anëtar joekzekuiv të Bordit të Bankës Qendrore të Kosovës. (Kuvendi i Kosovës, salla C203, ora 13:30)

- Prezantohet puna e kryer rreth vajzave dhe grave me aftësi të kufizuara të cilat kanë folur hapur për historitë e tyre të, abuzimeve seksuale, dhunës fizike, dhunës psikike, keqtrajtimeve, ofendimeve dhe diskriminimeve. (Ndërtesa e Qeverisë, salla P38, ora 14:30)