27 Janar 2023

Në përvjetorin e UP-së, rektori Sahiti iu ndan mirënjohje studentëve të dalluar

Prishtinë, 15 shkurt - Në përvjetorin e 52-të të Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, studentët e dalluar të njësive akademike të UP-së u shpërblyen me mirënjohje për rezultate të shkëlqyera gjatë studimeve. Mirënjohjet u shpërndanë gjatë një ceremonie simbolike organizuar për studentët në rektoratin e UP-së.

Për suksesin e treguar, studentët u përgëzuan nga rektori, prof. dr. Naser Sahiti. Ai theksoi që përvjetori i UP-së është ditë shumë e rëndësishme dhe pranimi i mirënjohjeve për sukses të dalluar për studentët në këtë ditë, sigurisht është një moment shumë i veçantë.

“Veçantinë e këtij momenti e shton edhe fakti që ceremonia po shënohet në rrethana jo të zakonshme, andaj jam i bindur që pranimin e titullit të studentit të dalluar do ta keni gjatë në kujtesën tuaj,” tha rektori.

Studentët e dalluar janë:

Jonë Maliqi - Fakulteti Filozofik   

Duart Nishefci - Fakulteti i Shkencave Matematike - Natyrore          

Latra Gashi - Fakulteti i Filologjisë            

Elsa Osmanaj - Fakulteti Juridik  

Ujesa Ilir Zogaj - Fakulteti Ekonomik

Valmir Lokaj - Fakulteti i Ndërtimtarisë        

Erlis Kushtaku - Fakulteti i Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike

Rinor Lubovci - Fakulteti i Inxhinierisë Mekanike

Erion Bytyqi - Fakulteti i Mjekësisë  

Anila Aliu- Fakulteti i Arteve           

Flaka Ilazi - Fakulteti i Bujqësisë dhe Veterinarisë      

Diellza Rushiti - Fakulteti i Edukimit Fizik dhe Sportit      

Elona Zeqiri - Fakulteti i Edukimit             

Taulant Haxhiu - Fakulteti i Arkitekturës         
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 janar 2023

 - Mbahet dita e dytë e konferencës Ndërkombëtare për Siguri Siguri Kinernetike “Cyber Zero” në të cilën diskutohet sulmet online dhe kërcenimet në sigurinë kibernetike. (Klan Arena, ora 9:00)
    
- Bordi i Komisionit të Pavarur për Miniera dhe Minerale raporton në Komisionin për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti lidhur me vendimin për lirimin nga obligimi për rentën minerare për ndërmarrjen “Ferronikeli”. (Kuvendi i Kosovës, C203, ora 10:00)
    
- Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur, Viktimat e Dhunës Seksuale të Luftës dhe Peticione takohet me përfaqësues të OJQ-së “Zëri i Romëve, Ashkalinjve dhe Egjiptasve”. (Kuvendi i Kosovës, salla N10, ora 10:00)
    
- Ministri i Financave Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, raporton në Komisionin për Buxhet, Punë dhe Transfere, lidhur me vendimin për rritjen e vlerës së faturave të tatimit në pronë. (Kuvendi i Kosovës, C203, ora 13:30)
    
- Në Akademinë e Kosovës për Siguri Publike (AKSP) mbahet ceremonia e diplomimit të gjeneratës së 42 të kadetëve të Shërbimit Korrektues të Kosovës (SHKK). Merr pjesë ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu etj. (Ndërtesa e re e Fakultetit të Sigurisë Publike në AKSP, Vushtrri, ora 13:30)
    
- Universiteti Publik “Kadri Zeka” në Gjilan do të nderojë me çmimin “Doctor Honoris Causa” anëtarin e Parlamentit Evropian, Lukas Mandl. (Teatri i Qytetit, Gjilan, ora 15:00)