06 Dhjetor 2022

Në Gjimnazin “Frang Bardhi” në Mitrovicë fillon së aplikuari mësimi online

Prishtinë, 23 mars - Pas vendimit të Qeverisë për pezullim të aktiviteteve edukativo-arsimore si rezultat i paraqitjes së pandemisë COVID-19, Drejtoria Komunale e Arsimit ka vazhduar kontaktet me drejtorët e shkollave dhe stafin e tyre për përcaktimin e formave më të përshtatshme të komunikimit, si dhe konsultimit ndërmjet mësimdhënësve dhe nxënësve.

Një hap tutje sot ka bërë Gjimnazi “Frang Bardhi”, në Mitrovicë, që përmes programit Zoom Meeting kanë krijuar një platformë për komunikim online, me ç’ rast do shfrytëzohet për zhvillim të mësimit elektronik (e-mësimit) ndërmjet mësimdhënësve dhe nxënësve të shkollës.

Drejtori i Arsimit, Egzon Jashari, tha se pavarësisht mundësisë së ofruar nga MASHT-i për mësim online për nxënësit e ciklit klasor, DKA-ja dhe Gjimnazi “Frang Bardhi” nga kontaktet e vazhdueshme kanë arritur që këtë platformë të fillojnë së aplikuar edhe në nivelin e mesëm të lartë, pra për nxënësit e kësaj shkolle.

“Siç e dimë, tashmë kemi hyrë në javën e dytë të zbatimit të Vendimit të Qeverisë për pezullim të aktiviteteve edukativo-arsimore në objektet shkollore. Përballë kësaj gjendje e cila ende nuk ka treguar afat të qartë të përfundimit, sigurisht ne si DKA në bashkëpunim me drejtorët e shkollave kemi qenë në kontakt të vazhdueshëm për të gjetur mënyrat dhe metodat se si të veprojmë në distancë me fëmijët/nxënësit tanë, duke synuar ta zbehim sa do pak monotonin e izolimit të tyre, dhe të mbajmë në ritëm po aq sa mundemi procesin edukativo-arsimor”, tha drejtori Jashari.

Aplikimi i kësaj platforme për komunikim online ka filluar të zbatohet qysh sot nga mësimdhënësit dhe nxënësit, ka konfirmuar drejtoresha e Gjimnazit “Frang Bardhi” znj. Zybejde Gogoli Latifi.

 “Në konsultim paraprak me Drejtorin e Drejtorisë Komunale të Arsimit kemi aktivizuar kryetarët e aktiveve që së bashku të gjejmë një platformë online të duhur për qasje të përshtatshme nga mësimdhënësit dhe nxënësit, me synim që aq sa mundemi të vazhdojmë ekzekutimin e plan programit mësimor në këtë gjendje emergjente”, potencoi drejtoresha Gogoli Latifi.

Drejtoria Komunale e Arsimit në Mitrovicë siguron që krahas mundësive që ka ofruar MASHT-i, do vazhdoj t’i inkurajoj edhe shkollat tjera që brenda mundësive që i posedojnë ta mbajnë ritmin e kontakteve dhe këshillimeve me prindërit dhe nxënësit tanë.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 6 dhjetor 2022

- Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, pret në takim Përfaqësuesin e Posaçëm të Bashkimit Evropian për Dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajčák. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 9:00)

- Agjencia e Statistikave të Kosovës mban nesër takim konsultativ me Kryetar dhe përfaqësues të Komunave në Kosovë. (Hotel International Prishtina në Veternik, ora 9:30)

- Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C 301, ora 9:30)

- Instituti i Kosovës për Drejtësi dhe Grupi për Studime Juridike dhe Politike organizojnë tryezën e rrumbullakët për reformën në Administratën Publike. (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, KulturÑ‘, Rini dhe Sport shqyrton Projektligjin për Anti Dopingun. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N225, ora 10:00)

- Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale takohet me Elvana Shala, ambasadore e vullnetit të mirë në Komisionin ndërkombëtar për të drejtat e njeriut ku do të diskutohet organizimi i kongresit botëror për personat me aftësi të kufizuara. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 10:00)

- Komisioni për Administratë Publike, Pushtet Lokal, Media dhe Zhvillim Rajonal shqyrton në parim i Projektligjin për zhvillimin rajonal të balancuar. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 10:00)   

- Qendra Kosovare për Zhvillim dhe Avokim mban konferencën për media në lansimin e fushatës “E Drejta për Ajër të Pastër - vrasësi i padukshëm NO2 -”. (Restorant “Rings” tek Sheshi ‘Nënë Tereza”, ora 11:00)

- Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale organizon tryezën e rrumbullakët lidhur me punën, të arriturat dhe sfidat e Qendrave për Punë Sociale’’. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00)

- Komuna e Prishtinës inauguron veprën e artit në hapësira publike “Never Say Never” të artistit të mirënjohur bashkëkohor Alban Muja, e që po realizohet me mbështetje të Komunës së Prishtinës dhe MB Office. (Parku “Adem Demaçi”, ora 12:00)

- Zëvendëskryeministrit Besnik Bislimi raporton para Komisionit për Punë të Jashtme dhe Diasporë lidhur me dialogun dhe planin franko-gjerman. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 13:00)

 - Organizata jofitimprurëse Code organizon takimin lançues “Ora e Kodit” e cila është hyrje 1 orëshe në shkenca kompjuterike e krijuar për të shpjeguar “kodimin”. (Shkolla “Xhemail Mustafa” në Prishtinë, ora 13:00)

- Instituti i Kosovës për Drejtësi organizon tryezë të rrumbullakët, mbi publikimin e Raporteve: ‘‘Transparenca e Qeverisë’’ dhe ‘‘Transparenca në Ndërmarrjet Publike’’. (Hotel Sirius, ora 13:00)
 
- Komisioni për Mjedis, Ushqim, Bujqësi, Planifikim dhe Zhvillim shqyrton Projektligjin për Vlerësimin e ndikimit në mjedis, etj. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N303, ora 13:00)

 

- Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, së bashku me Ministrin e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Faton Peci, prezantojnë buxhetin për vitin 2023 para qytetarëve të Komunës së Podujevës. (Teatrin ”Avdush Hasani” në Podujevë, ora 17:30)