05 Dhjetor 2021

Ndahen shpërblimet për garën “Shkolla ideale”

Prishtinë, 1 nëntor - Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) organizon sot ceremoninë në Muzeun Kombëtar në të cilën do të bëhet ndarja e shpërblimeve për garën “Shkolla ideale”.

Gjatë kësaj ceremonie do të shpallen tri shkollat fituese të garës si dhe do të mbahen punëtori për nxënësit dhe mësimdhësit e pranishëm.

Ngjarja organizohet nga Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH në emër të Qeverisë Gjermane, në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, si pjesë e festimeve në kuadër të 20 vjetorit të bashkëpunimit gjerman në Kosovë.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 5 dhjetor 2021

- Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit dhe Zyra e UNICEF-it shënojnë Ditën Ndërkombëtare të Vullnetarizmit me moton “Volunteer Now For Our Common Future”. (Galeria Kombëtare të Kosovës, ora 11:30)

- Qendra për Art dhe Komunitet Artpolis organizon protestën me moton “Boll Ma - Asnjë grua e vajzë më pak, asnjë vdekje më shumë”, kundër dhunës dhe vrasjeve të vajzave dhe grave, dhe mungesës së përgjigjes së duhur institucionale. (Plateja e sheshit “Zahir Pajaziti”, ora 12:00)