01 Gusht 2021

Ministrja Bajrami vizitoi Akademinë e Shkencave dhe të Arteve të Kosovës

Prishtinë, 10 mars - Ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, Hykmete Bajrami, ka vizituar Akademinë e Shkencave dhe të Arteve të Kosovës (AShAK), ku është pritur nga kryetari i Akademisë, Mehmet Kraja dhe Kryesia.

Gjatë këtij takimi, kryetari Kraja e informoi ministren Bajrami për punën dhe aktivitetet e AShAK-ut, me fokus të veçantë, rreth një dokumenti/platforme që po e përgatitë Akademia, në bashkëpunim me ekspertët e fushës edhe jashtë Akademisë.

Ky dokument ka të bëjë me çështjen e sistemit të arsimit në Kosovë, ku do të identifikohen të metat dhe vështirësitë me të cilat po përballet sistemi, si dhe do të jepen rekomandime se si të përmirësohet ai.

Ministrja Bajrami e mirëpriti kontributin e AShAK-ut dhe theksoi se përfundimet që do të dalin nga dokumenti i Akademisë, do të shërbëjnë si udhërrëfyes dhe do të trajtohen me kujdes nga Ministria, në mënyrë që MAShTI në bashkëpunim me AShAK-un dhe gjithë komunitetin e ekspertëve të arsimit të punojnë së bashku për përmirësimin e sistemit  të arsimit.

Në këtë takim, ministrja Bajrami dhe kryetari Kraja u dakorduan që të intensifikojnë bashkëpunimin mes dy institucioneve. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 1 Gusht 2021

- Nën organizimin e Presidentes së Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani mbahet ceremonia e dorëzimit të medaljes post-mortem për Beau Biden më ç'rast me një fjalë rasti do t’iu drejtohet Presidentja Osmani, gjithashtu përmes një video-mesazhi edhe Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden, si dhe me një fjalë rasti ambasadori i Shteteve të Bashkuara në Kosovë Philip S. Kosnett. (Oborri në hyrje të objektit të Kuvendit ora 18:30 - Mediat duhet të jenë të pranishme në Presidencë, ora 17:45)