05 Dhjetor 2021

Mbahet Dita qendrore informuese për Programin Erasmus+

Prishtinë, 28 tetor - Zyra e Bashkimit Evropian, në bashkëpunim me Zyrën e Erasmus+ në Kosovë dhe Ministrinë e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, do të organizojnë Ditën qendrore informuese për Programin Erasmus+.

Programi Erasmus+, që nga krijimi në vitin 2014, bashkoi shtatë programe të BE-së në fushën e arsimit, trajnimit dhe rinisë, përfshi për herë të parë edhe sportin.

Kalendari

Ngjarjet e datës 5 dhjetor 2021

- Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit dhe Zyra e UNICEF-it shënojnë Ditën Ndërkombëtare të Vullnetarizmit me moton “Volunteer Now For Our Common Future”. (Galeria Kombëtare të Kosovës, ora 11:30)

- Qendra për Art dhe Komunitet Artpolis organizon protestën me moton “Boll Ma - Asnjë grua e vajzë më pak, asnjë vdekje më shumë”, kundër dhunës dhe vrasjeve të vajzave dhe grave, dhe mungesës së përgjigjes së duhur institucionale. (Plateja e sheshit “Zahir Pajaziti”, ora 12:00)