03 Gusht 2021

Maturantët mitrovicas të suksesshëm 56.10 për qind

Prishtinë, 30 qershor - Vetëm një ankesë prej rreth 20 sosh nga nxënësit që ju kanë nënshtruar testit të maturës në Komunën e Mitrovicës ka marrë përgjigje pozitive nga Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT).

Zyrtarët komunalë të arsimit thonë se shumica e ankesave kanë qenë më tepër lutje që të bëhen lëshime për shkak se kishin mbetur vetëm për një pikë pa e arritur nivelin e kalueshmërisë.

Drejtori i Drejtorisë së Arsimit, Ali Bejta, shprehet i kënaqur në përgjithësi me nivelin e treguar nga maturantët mitrovicas. “Në nivel komunal niveli i kalueshmërisë është 56.10 për qind”, tha ai.

Duke folur për shkollat veç e veç, ai fillimisht e përmendi suksesin e jashtëzakonshëm të maturantëve të shkollës së mesme të muzikës “Tefta Tashko”, të cilët kanë arritur të kalojnë qind për qind. “Si zakonisht e suksesshme ka dalur edhe shkolla e mjekësisë “Xheladin Deda”, maturantët e së cilës kanë arritur të kalojnë në masën 84 për qind”.

Drejtori Bejta tha se maturantët e gjimnazit “Frang Bardhi” kanë treguar sukses në masën 52.62 për qind, ata të shkollës së mesme të ekonomisë “Hasan Prishtina” 40.72 për qind, përderisa për shkollën e mesme teknike “Arkitekt Sinani” pritet një përgjigje nga MASHT për shkak të problemit që kishte dalur me testet.

Duke sqaruar më tej për këtë ai tha se ditën e testit, në shkollën teknike ishin sjellur testet joadekuate për atë shkollë. “Pas gjysmë ore ishte vërejtur se testet ishin gabim.

Ato teste ishin për gjimnaz dhe jo për teknikë. Testet adekuate ishin sjellur shumë me vonesë. Për këtë ne kemi kërkuar nga MASHT që të përsëritet testi në këtë shkollë, por ende nuk kemi marrë përgjigje”.             

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 Gusht 2021

- Kuvendi i Republikës së Kosovës vazhdon seancën plenare në të cilën mbahet debat parlamentar lidhur me punën njëqind ditore të Qeverisë së Republikës së Kosovës. (Kuvendi i Kosovës, ora 10:00)

- Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit dhe Zyra e UNICEF-it në Kosovë shënojnë hapjen e Muajit të Rinisë me mundësi të punës praktike për 900 të rinj. (Parku i Gërmisë tek fusha e basketbollit, pranë Qendrës Rekreative, ora 10:00)

-  Komisioni për Mbikëqyrjen e Financave Publike shqyrton raportin e auditimit për pasqyrat financiare vjetore të Kompanisë “Telekomi i Kosovës” me të ftuar Kryeshefin ekzekutiv dhe Kryesuesin e Bordit. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N506, ora 10:00)

- ATRC në bashkepunim me CSGD organizojnë tryezën e diksutimit në të cilën do të shpalosen rezultatet e raportit të “Hate O Meter” i cili është hulumtim mbi Gjuhën e Urrejtjes në Mediat Kosovare . (Hotel Sirius, ora 10:00)

- Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Hajrulla Çeku raporton para Komisionit për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, KulturÑ‘, Rini dhe Sport. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N204, ora 11:00)

- Kryetari i PDK-së Dega në Prizren, Shaqir Totaj mban konferencën e radhës për media. (Sheshi Shatërvan, ora 11:00)

- Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C 301, ora 14:00)