07 Shkurt 2023

Komuna e Mitrovicës e gatshme për fillimin e vitit shkollor 2021/22

Mitrovicë, 26 gusht - Drejtori i Drejtorisë Komunale të Arsimit, Skënder Avdiu,  ka ftuar në takim  drejtorët e të gjitha institucioneve edukativo arsimore për të diskutuar rreth përgatitjeve të bëra me rastin e fillimit të vitit të ri shkollor 2021/22.

Gjatë këtij takimi drejtorët e shkollave raportuan për përgatitjet që i kanë bërë në shkollat e tyre, si pastrimet e përgjithshme të objekteve shkollore, dezinfektimet, furnizimin me materiale higjienike dhe dezinfektuese, vaksinimet e mësimdhënësve, përpilimet e orareve shkollore sipas skenarëve të udhëzuesit dhe aktivitetet e tjera të ndërmarra.

Ndërsa i drejtori i DKA-së, Skender Avdiu, foli rreth përgatitjeve që i ka bërë MASHTI rreth fillimit të vitit shkollor, si udhëzimin administrativ për kalendarin e vitit shkollor, udhëzuesin për organizimin e procesit edukativo arsimor sipas skenarëve, protokollin për masat antiCovid, si dhe furnizimin me tekste shkollore.

Drejtori i SHFMU “Nonda Bulka” shprehu pakënaqësinë e tij rreth rrënimit të objektit të kësaj shkolle në pjesën veriore të qytetit dhe fillimit të ndërtimit të universitetit paralel. Kësaj pakënaqësie dhe këtyre shqetësimeve iu bashkuan të gjithë drejtorët e shkollave dhe DKA-ja dhe kërkuan nga organet kompetente të reagojnë.

Nga ky takim u nxjerrë përfundimi se të gjitha shkollat janë të gatshme të fillojnë mësimin me 1 shtator, ku u theksua se përqindja e punonjësve arsimor të vaksinuar është në rritje e sipër,  aktualisht 65% e punonjësve arsimor janë vaksinuar kurse pjesa tjetër e mësimdhënësve i kanë terminët e caktuara dhe pritet të vaksinohen në ditët në vijim.

Në takim ishin të pranishëm edhe përfaqësuesit e organizatës gjermane GIZ të cilët i njoftuan shkollat për procesin e aplikimit dhe përzgjedhjes së dy shkollave të mesme të ulëta, për projektin “Aftësimi për Tregun e Punës” (Fit for Jobs) për mbështetjen e tranzicionit të nxënësve nga shkollat e mesme të ulta në shkolla profesionale, e pastaj tranzicionin e tyre në tregun e punës.

Kalendari

Ngjarjet e datës 7 shkurt 2023

 - Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, KulturÑ‘, Rini dhe Sport, shqyrton Projektligjin pÑ‘r Agjencinë e Kosovës për Akreditim. (Kuvendi i Kosovës, salla N303, ora 10:00)
    
- Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti, shqyrton Planin e Performancës për vitin 2023, të Zyrës së Rregullatorit të Energjisë. (Kuvendi i Kosovës, salla N10, ora 11:00)
    
- Kryetari i Gjilanit, Alban Hyseni, së bashku me përfaqësuesit e grupeve të qytetarëve organizon ceremoninë për nënshkrimin e Agjendës së Kontratës Sociale për Gjilanin, që është zotim i përbashkët nëpërmjet zyrtarëve të Komunës dhe qytetarëve për të përmirësuar komunikimin, bashkëpunimin dhe veprimet kolektive. (Shkolla e Mesme e Muzikës, Gjilan, ora 12:00)
    
- Ministri i Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Liburn Aliu, raporton në Komisionin për Mjedis, Ushqim, Bujqësi, Planifikim dhe Zhvillim. Temë diskutimi është plani Hapësinor i Parkut Kombëtar “Bjeshkët e Nemuna”. (Kuvendi i Kosovës, salla N302, ora 13:00)

- Kryetari i Komunës së Preshevës, Shqiprim Arifi, do të dorëzojë Kallëzim Penal në Prokurorinë Speciale në Prishtinë, për keqpërdorimin e mjeteve të Qeverisë së Kosovës nga ana e Këshillit Kombëtar Shqiptar. (Ndërtesa e Prokurorisë, ora 14:00)  
    
- Një delegacion i ambasadorëve të shteteve të QUINT-it në selinë e OSBE-së në Vjenë të Austrisë, vizitojnë Akademinë e Kosovës për Siguri Publike. I pranishëm do të jetë dhe ministri i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla. (Akademia për Siguri Publike, Vushtrri, ora 14:25)