05 Dhjetor 2021

Hapet panairi i të diplomuarave në SHBA

Prishtinë, 21 nëntor - Në kuadër të Javës Ndërkombëtare të Edukimit Amerikan, American Advising Center Education USA organizon “Alumni Fair - Panairi i të diplomuarve në SHBA”, në Fakultetin e Edukimit te Universitetit te Prishtinës “Hasan Prishtina”.

Në panair do të prezantohen njëzet (20) pjesëmarrës (University of Washington, Wartburg College, Miami University, UNC Chapel Hill, USAID TLP, University of Iowa, University of Rochester, RIT Kosovo, University of Washington-Seatle, Florida Gulf Coast University, Yes Alumni Coordinator, University of Puget Sound, Florida Institute of Technology, Western Kentucky University, University of California, University of Notre Dame, Fordham University and U.S. Embassy in Pristina, Kosovo – Public Affairs Office and Consular Section).

Përfaqësuesit të cilët kanë studiuar në Universitete Amerikane në SHBA-të përfshirë dhe përfaqësuesit e Ambasadës Amerikane në Prishtinë para nxënëseve, studentëve dhe profesorëve kosovarë do të paraqesin programet e studimeve akademike dhe mundësitë e përkrahjes financiare nga Universitete Amerikane që kanë studiuar në Universitetet Amerikane përkatëse.

Pjesë e panairit do të jenë dhe përfaqësuesit e ambasadës së SHBA-ve në Kosovë.

Kalendari

Ngjarjet e datës 5 dhjetor 2021

- Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit dhe Zyra e UNICEF-it shënojnë Ditën Ndërkombëtare të Vullnetarizmit me moton “Volunteer Now For Our Common Future”. (Galeria Kombëtare të Kosovës, ora 11:30)

- Qendra për Art dhe Komunitet Artpolis organizon protestën me moton “Boll Ma - Asnjë grua e vajzë më pak, asnjë vdekje më shumë”, kundër dhunës dhe vrasjeve të vajzave dhe grave, dhe mungesës së përgjigjes së duhur institucionale. (Plateja e sheshit “Zahir Pajaziti”, ora 12:00)