25 Tetor 2021

Gjimnazi "Frang Bardhi" mbajnë trajnim simulues për mbrojtje nga tërmetet

Prishtinë, 11 dhjetor - Drejtori i Arsimit, Egzon Jashari, së bashku me zyrtarë komunal nga kjo drejtori, sot kanë ndjekur për së afërmi Demonstrimin e Planit të evakuimit në Gjimnazin “Frang Bardhi”, që kishte për qëllim ti përgatiste nxënësit se si të veprojnë në raste të tërmeteve.

Në këtë aktivitet ishte e pranishme edhe drejtoresha e kësaj shkolle, Zybede Gigolli Latifi, mësimdhënës, nxënës, zyrtarë policor, zjarrfikës si dhe stafi mjekësor nga QKMF-ja.

Qëllimi i këtij aktiviteti ishte ngritja e gatishmërisë dhe zvogëlimit të rrezikut nga tërmetet në shkolla, me ç’ rast u realizua duke bërë evakuimin e nxënësve nga shkolla në oborr dhe trajtimin e atyre nxënësve që kanë mbetur brenda objektit shkollor.

Me këtë rast drejtori Jashari, ka përgëzuar personelin e kësaj shkolle për këtë organizim, duke thënë se aktivitete të tilla janë shumë të rëndësishme dhe të domosdoshme, duke pas parasysh ngjarjet e fundit në vendet përreth.

“Mendoj që ky demonstrim i këtij plani sot paraqet një dëshmi praktike shumë të nevojshme se si duhet të veprohet në raste të fatkeqësive natyrore. Dukuri të tilla janë të paparashikueshme dhe ky veprim sot sado pak jep gjithashtu mesazh solidarizues me rastin e fundit që ka ndodhur në Shqipëri”, tha ndër të tjerash drejtori Jashari. 
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 26 Tetor 2021

- Komisioni për Çështje të Sigurisë dhe Mbrojtjes shqyrton në parim Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit Nr.04/L-089 për deminimin Humanitar. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 10:00)

- Lëvizja Studentore për Barazi Studim Kritikë Veprim, mban aksion simbolik. (Para Fakultetit Ekonomik, ora 10:00)

- Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, KulturÑ‘, Rini dhe Sport shqyrton propozim-vendimin e Qeverisë për emërimin e anëtarëve të Këshillit Kombëtar të Shkencës dhe formon grupin punues për mbikëqyrjen e zbatimit të Ligjit për Inspektoratin e Arsimit në Republikën e Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N303, ora 10:00)

- Bëhet lasnimi i projektit “Përfshirja e grave në tryezën negociuese në Kosovë”, mbështetur nga Bashkimi Evropian. (Shtëpia e Evropës, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C 301, ora 11:00)

- Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti shqyrton vendimin e Qeverisë për aprovimin e rekomandimit të Komisionit Ndërministror për Investime Strategjike për dhënien e statusit Investitor Strategjik për subjektin investues “Kosmonte Foods”, formon grupin e punës për mbikëqyrjen e zbatimit të Ligjit për Trepçën, etj. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00)

- Mbahet simpoziumi shkencor “Muhaxhirët nëpër vite 1877/78 – 2021”. (Instituti Albanologjik, ora 11:00)

- Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Hajrulla Çeku organizon ceremoninë e ndarjes së çmimeve të artit pamor për vitin 2020. (Kabineti i Ministrit të Kulturës, Hajrulla Çeku, ora 13:00)

- Fondacioni Jahjaga organizon lansimin e edicionit të tretë të Revistës ZA që prodhohet nga fondacioni me përkrahjen e Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunim Ndërkombëtar të Italisë përmes Planit të Tretë Kombëtar të Italisë për Gra, Paqe dhe Siguri. (Libraria Dukagjini në Sheshin “Nënë Tereza”, ora 18:00)