25 Tetor 2021

Gjermania mbështet aftësimin profesional në Ballkanin Perëndimor

Podgoricë, 10 dhjetor - Është nënshkruar marrëveshja mes Forumit të Dhomës së Investimeve të Ballkanit Perëndimor dhe Bankës Gjermane për Zhvillim.

Nënshkrimi i marrëveshjes është organizuar sot nga Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë së Malit të Zi, i cili u realizua mes Forumit të Investimeve të Dhomave së Ballkanit Perëndimor dhe Bankës Gjermane të Zhvillimit, përmes Fondit Rajonal të Sfidave, i cili jep fonde të aprovuara nga Ministria Federale Gjermane për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim.

Projekti ka për qëllim zhvillimin e arsimit profesional, përmes të cilit do të ofrohen ekspertiza për profesionalizimin e fuqisë së punës për nevojat e tregut të punës.

Zëvendëskryeministri i Malit të Zi, Milutin Simoviç falënderoi Bankën Gjermane dhe Ministrinë Federale Gjermane për fondet e ofruara për aftësimin profesional të fuqisë punëtore në Ballkanin Perëndimor dhe promovimin e ideve inovatore.

Ai po ashtu foli për domosdoshmërinë e bashkëpunimit rajonal në nivelin politik, ekonomik dhe i sigurisë, por siç tha ai bashkëpunimi në këto nivele nuk është aspak i mundur pa avancimin e arsimit dhe aftësimin e të rinjve dhe stafit profesional.

Kalendari

Ngjarjet e datës 26 Tetor 2021

- Komisioni për Çështje të Sigurisë dhe Mbrojtjes shqyrton në parim Projektligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit Nr.04/L-089 për deminimin Humanitar. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 10:00)

- Lëvizja Studentore për Barazi Studim Kritikë Veprim, mban aksion simbolik. (Para Fakultetit Ekonomik, ora 10:00)

- Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, KulturÑ‘, Rini dhe Sport shqyrton propozim-vendimin e Qeverisë për emërimin e anëtarëve të Këshillit Kombëtar të Shkencës dhe formon grupin punues për mbikëqyrjen e zbatimit të Ligjit për Inspektoratin e Arsimit në Republikën e Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N303, ora 10:00)

- Bëhet lasnimi i projektit “Përfshirja e grave në tryezën negociuese në Kosovë”, mbështetur nga Bashkimi Evropian. (Shtëpia e Evropës, ora 10:00)

- Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C 301, ora 11:00)

- Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti shqyrton vendimin e Qeverisë për aprovimin e rekomandimit të Komisionit Ndërministror për Investime Strategjike për dhënien e statusit Investitor Strategjik për subjektin investues “Kosmonte Foods”, formon grupin e punës për mbikëqyrjen e zbatimit të Ligjit për Trepçën, etj. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00)

- Mbahet simpoziumi shkencor “Muhaxhirët nëpër vite 1877/78 – 2021”. (Instituti Albanologjik, ora 11:00)

- Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Hajrulla Çeku organizon ceremoninë e ndarjes së çmimeve të artit pamor për vitin 2020. (Kabineti i Ministrit të Kulturës, Hajrulla Çeku, ora 13:00)

- Fondacioni Jahjaga organizon lansimin e edicionit të tretë të Revistës ZA që prodhohet nga fondacioni me përkrahjen e Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunim Ndërkombëtar të Italisë përmes Planit të Tretë Kombëtar të Italisë për Gra, Paqe dhe Siguri. (Libraria Dukagjini në Sheshin “Nënë Tereza”, ora 18:00)