23 Shtator 2021

Fakulteti Juridik i UKZ-së bëhet anëtare e ELFA-së

Gjilan, 26 dhjetor - Fakulteti Juridik i Universitetit "Kadri Zeka" në Gjilan, nga muaji Janar i vitit 2020, bëhet pjesë e  Asociacionit Evropian te Fakulteteve Juridike (European Laë Faculties Associaton-ELFA).

UKZ këtë konfirmim e ka marrë nga Sekretariati i ELFA-s, në emër të Presidentit të këtij Asociacioni, Prof. Dr. Marek Grzybowski, ku sipas tyre Bordi i Drejtorëve të ELFA-s ka votuar unanimisht për pranimin e Fakultetit Juridik në Asociacionin Evropian të Fakulteteve Juridike (European Laë Faculties Associaton-ELFA).

Anëtarësimi në ELFA nënkupton shumë mundësi në të ardhmen për Fakultetin Juridik të UKZ-së, për personelin e këtij fakulteti e në veçanti për studentët.

Shoqata Evropiane e Fakulteteve të Drejtësisë (ELFA) u themelua për të rritur cilësinë e arsimit juridik në Evropë duke siguruar një platformë për diskutim dhe shkëmbim.

Qëllimi i aktiviteteve të ELFA është të koordinojë procesin e reformimit të arsimit juridik në Evropë, prezantimin e temave të reja, promovimin e bashkëpunimit midis Universiteteve në Evropë dhe përfaqësimin e Fakulteteve Juridike përballë Institucioneve Evropiane, Institucioneve Kombëtare të Arsimit, dhe Avokatëve dhe Shoqatave të Prokurorëve . 

Kalendari

Ngjarjet e datës 23 Shtator 2021 - Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit të Republikës së Kosovës. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C 301, ora 10:00)

- Kandidati për Kryetar të Prishtinës, Uran Ismaili do të vizitoj Kompaninë Pastrimi në Prishtinë ku do të mbaj edhe një Konferencë për media në hapësirën e kësaj kompanie. (Kompania Pastrimi në Emshir pas stacionit të autobusëve, ora 11:30)

- Partia Socialdemokrate do të dorëzoj kallëzim penal në Prokurori. (Ndërtesa e Prokurorisë në lagjen Veternik, ora 13:00)

- Forumi i Gruas së Nismës Socialdemokrate në Malishevë mban takim elektoral, ku i pranishëm do të jetë kryetari Nismës, Fatmir Limaj dhe kandidati për kryetar të Komunës së Malishevës, Ekrem Kastrati. (Ambienti i jashtëm i shkollës fillore “Ibrahim Mazreku” në Malishevë, ora 14:00)

- Dhomat e Specializuara të Kosovës organizojnë informimin javore  në të cilin do  të  japin  një  informacion  të  përditësuar  mbi zhvillimet  e  fundit  lidhur  me  procedurat  gjyqësore  dhe  veprimtaritë  e  tjera  publike  të  gjykatës. (Online, ora 14:30)

- Forumi për Lidership dhe Diplomaci organizon ngjarjen lansuese të projektit: Promovimi i Zhvillimit Ekonomik Rajonal përmes Akademisë se Ndërmarrësisë. (Hotel Sirius, ora 16:00)

- Mbahet ceremonia e  hapjes së Kongresit te Parë Klinik të Kolegjit te Kirurgëve të Kosovës organizuar në bashkëpunim me Odën e Mjekëve të Kosovës. (Hotel Emerald, ora 17:00)