31 Korrik 2021

Bajrami zotohet për implementimin e projekteve pa vonesa nga ana e MAShTI

Prishtinë, 28 shkurt -  Ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, Hykmete Bajrami, ka pritur nënkryetarin e Parlamentit Evropian, Rainer Wieland, të shoqëruar nga një delegacion i përbërë nga udhëheqës të institucioneve të ndryshme gjermane, me të cilët ka biseduar për bashkëpunimin në të gjitha nivelet e arsimit.

Nënkryetari i Parlamentit Evropian, Wieland, theksoi mbështetjen që do ta ketë edhe më tutje Kosova dhe MAShTI, në mënyrë që fëmijëve dhe të rinjve t’iu ofrohet arsim cilësor. Ai theksoi se është e rëndësishme që të rinjtë së pari të marrin shkollim të mirë dhe më pas ata të jenë në një treg të punës pa korrupsion dhe nepotizëm.

Ministrja Bajrami falënderoi Gjermaninë për ndihmën që i ka dhënë Kosovës në faza të ndryshme dhe në të gjithë sektorët, e veçanërisht në sektorin e arsimit, ku mbështetja ka qenë dhe mbetet shumë e rëndësishme.

Ministrja foli për gjendjen në arsim dhe për programin qeveritar, i cili e ka prioritet përmirësimin e gjendjes në arsim, prandaj theksoi nevojën e mbështetjes së partnerëve zhvillimorë.

Ajo u zotua se projektet që janë duke u realizuar në arsim, por edhe ato që do të fillojnë, do të implementohen pa pengesa dhe vonesa nga ana e MAShTI-t.

Në këtë takim, u biseduan shumë tema konkrete, ku Gjermania mund ta mbështesë Kosovën, si politikat komunale në arsim, edukimi në fushën e administratës publike, shkëmbimi i nxënësve dhe tema të tjera. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 31 Korrik 2021

- Qendra për Informim dhe Përmirësim Social në bashkëpunim me Ambasadën Gjermane dhe Komunën e Prishtinës organizon për herë të parë Panairin e Vullnetarëve të Shëndetit Mendor. (Biblioteka Kombëtare “Pjetër Bogdani”, ora 10:00)

- Federat e Futbollit të Kosovës organizon workshop-in rreth sistemit VAR. (Kampi Edukativ Nacional në Hajvali, ora 17:00)