05 Dhjetor 2021

Aksion protestues lidhur me vendimet për avancime jo meritore në UP

Prishtinë, 21 nëntor - Organizata për Rritjen e Cilësisë në Arsim (ORCA) dhe ADMOVERE organizon aksionin protestues lidhur me vendimet e Këshillit të Etikës, për plagjiatura dhe avancime jo meritore në Univeresitetin e Prishtinës 'Hasan Prishtina'.

Para aksionit, Shkëlzen Gashi dhe Rron Gjinovci, përfaqësues të këtyre organizatave, do të bëjnë një adresim për media.

Aksioni do të mbahet sot para ndërtesës së Rektoratit të UP-së. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 5 dhjetor 2021

- Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit dhe Zyra e UNICEF-it shënojnë Ditën Ndërkombëtare të Vullnetarizmit me moton “Volunteer Now For Our Common Future”. (Galeria Kombëtare të Kosovës, ora 11:30)

- Qendra për Art dhe Komunitet Artpolis organizon protestën me moton “Boll Ma - Asnjë grua e vajzë më pak, asnjë vdekje më shumë”, kundër dhunës dhe vrasjeve të vajzave dhe grave, dhe mungesës së përgjigjes së duhur institucionale. (Plateja e sheshit “Zahir Pajaziti”, ora 12:00)