06 Mars 2021

Turizmi shqiptar me i dobët se vitet tjera

Tiranë, 23 korrik - Përfaqësuesi i Shoqatës Shqiptare të Turizmit për operatorët dhe agjencitë turistike, Sokol Hoxha, thotë se këtë vit situata e turizmit në Shqipëri është përmirësuar, por ai shton se ka ende probleme përsa i përket luftës kundër informalitetit, apo shmangies së rradhëve të gjata të pritjes në pikëkalimet kufitare.

Ai thotë gjithashtu, se marrëveshjet ndërqeveritare të vendeve të rajonit në fushën e turizmit, është e nevojshme të shoqërohen me afate konkrete për zbatimin e tyre.

"Nga Velepoja deri në Sarandë, hotelet e mirëfillta janë të rezervuara të gjitha. Mund te ketë prej 10 deri 20 për qind boshlleqe sepse po varet nga koha e pa pershtatshme, etj. Në qoftëe se shohim situaten komplekse të turizimit shqiptar mund të themë është me e dobët se vitet tjera. Edhe akomodimet private, restorantet, shelzonet kanë pune por me pak së vitet tjera", thekson Hoxha.
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 7 Mars 2021

- Turnir në shigjetari, Skenderaj  -  ora 9:00

- Turnir në shah, Hotel Grand, Prishtinë 13:00 – Finalja e turnirit të volejbollit, Skenderaj - ora 11:00

- Manifestimi Nata e Zjarreve, në Kompleksin Memorial “Adem Jashari”, në Prekaz - ora 17:45

- Koncert pa praninë e publikut (për shkak të pandemisë), në Stadiumin e futbollit në Skenderaj, transmetim direkt në TV dhe rrjete sociale - ora 18:00