26 Gusht 2019

Shënohet Dita Botërore e Standardeve

Prishtinë, 16 tetor - Projekti Lëvizja e Lirë e Mallrave dhe Agjencia Kosovare e Standardizimit (AKS) organizojnë shënimin e Ditës Botërore të Standardeve.

Me këtë rast, përfaqësuesë të institucioneve të Kosovës dhe Bashkimit Evropian do të flasin mbi temën “Standardet dhe revolucioni i 4-të industrial,” dhe do të diskutohet për rolin e standardeve në inovacion dhe teknologjitë e së ardhmes.
 
Dita Botërore e Standardeve shënohet cdo vit më 14 tetor nga institucione kombëtare dhe ndërkombëtare të standardeve si formë mirënjohje për përpjekjet e bashkëpunimit mes mijëra ekspertëve nga mbarë bota të cilët krijojnë marrëveshje teknike në baza vullnetare e që publikohen si Standarde Ndërkombëtare.

Projekti Lëvizja e Lire e Mallrave (Free Movement of Goods – FMG) financohet nga Bashkimi Evropian.

 

Kalendari

Ngjarjet e datës 26 gusht 2019 - Komuna e Kumanovës dhe Komuna e Gjilanit oragnizojnë prezantimin e projektit dy vjeçar për bashkëpunim ndërkufitar Gjilan-Kumanovë për treg të përbashkët. (Biblioteka e Qytetit te Gjilanita, ora 10:00)

- Universiteti “Ukshin Hoti” në Prizren do të zhvillojë punimet e konferencës shkencore ndërkombëtare me tematika të ndryshme nga Shkencat e Natyrës dhe Teknologjia, Shkencat e Jetës dhe Teknologjia dhe nga Shkencat Inxhinierike dhe Teknologjia. (Universiteti i Prizrenit, ora 10:30)

- Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Fatmir Matoshi, do të vizitojë komunën e Skenderajit ku do të përurojë fillimin e punimeve për rregullimi i shtratit të lumit “Klina” në Skenderaj, në vlerë prej 300 mijë euro. (Skenderaj, ora 11:00)

- Zyra e Koordinatores për Zhvillim te OKB-së nënshkruan Memorandumi Mirëkuptimit me Rrjetin e Përgjegjësisë Sociale Korporative te Kosovës. (Shtëpia e OKB-së në Kosovë, Rruga e Zagrebit 58, afër Ministrisë së Shëndetësisë, ora 11:00)

- Komuna e Kumanovës dhe Komuna e Gjilanit oragnizojnë inaugurimin e hapjen e tregut mobile për farmerët më produkte të fresketa. (Parku i lagjës “Arberia” në Gjilan, ora 11:30)

- Kryetari i Komunës së Prizrenit, Mytaher Haskuka do të mbajë konferencë për media lidhur me rastin e drejtorit të Drejtorisë për Ekonomi dhe Financa. (Shtëpinë e Bardhë në Prizren, ora 12:00)

- Ministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Fatmir Matoshi, do të vizitojë komunën e Dragashit ku do të përurojë fillimin e punimeve për Rregullimi i trotuarit dhe sheshit në Dragash,  në vlerë prej 560 mijë euro. (Dragash, ora 14:30)

- Përfaqesues dhe pjësmarres të konferencës shkencore ndërkombëtare te cilen e organizon Universitei i Prizrenit takohen dhe darkojnë me 150 akademikë dhe Rektorë. (Nafron Diamondora, ora 19:30)