06 Mars 2021

Eksporti turk shënon rritje edhe në muajin korrik

Ankara, 3 gusht - Eksporti i Turqisë për muajin korrik, krahasuar me të njëjtin muaj të vitit të kaluar, ka shënuar një rritje të konsiderueshme me 5,97%, duke arritur në shifrat 9 miliardë e 417 milionë dollarë.

Ndërsa eksporti total në 7 muajt e kaluar të vitit kapërceu 64 miliardë dollarët.

Shifrat e eksportit për muajin korrik u bënë publike në Aliaga të Izmirit nga Kryetari i Asamblesë së Eksportuesve të Turqisë, Mehmet Byjykekshi.

Eksporti total në periudhën janar-korrik 2010 u realizua në vlerën 64 miliardë e 239 milionë dollarë, kurse shifra e eksportit në 12 muajt e fundit është 109 miliardë e 596 milionë dollarë.

Kalendari

Ngjarjet e datës 7 Mars 2021

- Turnir në shigjetari, Skenderaj  -  ora 9:00

- Turnir në shah, Hotel Grand, Prishtinë 13:00 – Finalja e turnirit të volejbollit, Skenderaj - ora 11:00

- Manifestimi Nata e Zjarreve, në Kompleksin Memorial “Adem Jashari”, në Prekaz - ora 17:45

- Koncert pa praninë e publikut (për shkak të pandemisë), në Stadiumin e futbollit në Skenderaj, transmetim direkt në TV dhe rrjete sociale - ora 18:00