27 Maj 2020

Dy të tretat e amerikanëve përkrahin tregtinë e lirë

Washington, 20 gusht - Afro dy të tretat e amerikanëve përkrahin tregtinë e lirë, duke shënuar përqindjen më të lartë historike, sipas sondazhit më të fundit të publikuar nga rrjeti amerikan NBC dhe gazeta "The Wall Street Journal".

Sipas këtij sondazhi, 64 % e të anketuarve janë të mendimit se tregtia e lirë do ta hapë tregje të reja dhe do t'i sjellë përfitime ShBA-së, e cila s'mund të shmangë globalizimin ekonomik.

Vetëm 27 % e të anketuarve janë të mendimit se tregtia e lirë dëmton industrinë e prodhimit dhe sektorët e tjerë kyçë të ShBA-së.

Sondazhi u zhvillua nga 10 deri më 14 gusht dhe në të morën pjesë 1000 veta. Me përshkallëzimin e mëtejshëm të fërkimeve ekonomiko-tregtare nga qeveria amerikane, qarqet e ndryshme amerikane kundërshtojnë më tej shtimin e tarifave dhe përkrahin tregtinë e lirë.

Kalendari

Ngjarjet e datës 27 Maj 2020 - Komisioni për Buxhet dhe Transfere shqyrton kërkesën e Fondit të Kursimeve Pensionale të Kosovës për miratimin e taksave vjetore, shqyrton po ashtu Programin e Shpenzimeve të Radiotelevizionit të Kosovës, etj. (Ndërtesa e Kuvendit, salla C 203, ora 10:00 - pa prezencën e mediave)
 
- Komisioni për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale shqyrton Raportin e Ministrisë së Shëndetësisë. (Ndërtesa e Kuvendit, N 302, ora 10:00 - pa prezencën e mediave)

- Komisioni për Qeverisje Lokale, Administratë Publike, Zhvillim Rajonal dhe Media shqyrton Raportin vjetor të Komisionit të Pavarur për Media. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N10, ora 11:00 - pa prezencën e mediave)

- Disa Organizata Jo Qeveritare dorezojn  Peticionin - 'Mos na helmoni!' - kundër deponisë së hirit të Korporatës Energjetike të Kosovës. (Tek Ministria e Infrastrukturës dhe Ambientit, ora 13:00)

- Komuna e  Rahovecit, organizon debat publik me qytetarët për Taksa Komunale. (Salla e mbledhjeve të Kuvendit Komunal, Rahovec, ora 13:30)

- Me hapjen e një përkujtimore të dedikuar viktimave të vetëvrasjes përmbyllet kampanja 'Linja e Jetës'. (Mbrapa Rektoratit në kampusin e Universitetit të Prishtinës, ora 16:00)