19 Janar 2019

Dogana ri-destininon trafikun komercial përmes Gllobuqicës

Prishtinë, 9 maj - Dogana e Republikës së Kosovës ka bërë te ditur sot ka përfunduar të gjitha përgatitjet për funksionalizimin  e pikë kalimit kufitar të Glloboqicës ashtu që të mundësohet kalimi i ngarkesave komerciale me mallra, ku deri tek ky ri-destinim i dërgesave komerciale nëpërmjet pikë kalimit kufitar të Gllloboqicës ka ardhur si rezultat vendimit të Ministrisë së Infrastrukturës për mbylljen e segmentit të rrugës Hani Elezit - Kaçanik.

Pikë kalimi kufitar i Glloboqicës ka qenë i hapur për trafik të udhëtarëve derisa tani përkohësisht do të mundësohet edhe trafiku komercial, deri në një vendim tjetër nga Ministria e Infrastrukturës lidhur me segmentin e rrugës Kaçanik - Hani i Elezit.

"Duke marr parasysh se edhe nga ana maqedonase ky pikë kalim ka qenë i lejuar vetëm për udhëtar e jo për mallra komerciale, jemi duke pritur edhe konfirmimin nga pala maqedone për funksionalizimin komercial të kësaj pike dhe lejimin e dërgesave komerciale ne import, eksport dhe transit  përmes pikë kalimit kufitar Glloboqicë."

"Deri ne marrjen e vendimit nga pala maqedonase ky pikë-kalim nuk mund te funksionalizohet, për çka po presim një përgjigje nga pala maqedonase që gjatë ditës se sotme të behet funksionalizimi", ka bërë të ditur Dogana. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 18 janar 2019

- Mbahet mbledhja e Kryesisë së Kuvendit me kryetarët e grupeve parlamentare. (Ndërtesa e Kuvendit, salla  C-301, ora 8:30)

- Kryeministri Ramush Haradinaj pret në takim 120 studentë nga Vjena dhe Venediku nga programi i studimeve  “Europian  Master in Human Rights and Democratisation”. (Ndërtesa e Qeverisë, ora 9:00 - vetëm pamje)

- Kryetar i Sindikatës së Pavarur të Arsimit të Shqipërisë, Nevruz Kaptelli me bashkëpunëtoret e tij vizitojnë Sindikatën e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës e Kosovës të cilët së bashku me Këshillin Grevistë Qendror do t'i vizitojnë grevistët e shkollës fillore “Dardania”. (Shkolla fillore Dardania, ora 10:00)

- Qendra e Lëvizjes Vetëvendosje! në Prishtinë mban konferencë për media. (Zyrat e Vetëvendosjes, ora 11:00)

- Kryetar i Sindikatës së Pavarur të Arsimit të Shqipërisë, Nevruz Kaptelli me bashkëpunëtoret e tij vizitojnë Sindikatën e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës e Kosovës të cilët së bashku me Këshillin Grevistë Qendror do t'i vizitojnë grevistët çerdhes “Gëzimi Ynë”. (Objekti i çerdhes “Gëzimi Ynë” në Prishtinë, ora 11:00)

- Drejtori i Klinikës Emergjente, dr. Basri Lenjani, do të mbajë konferencë për medie. Në konferencë do të jepet qëndrimi zyrtar në lidhje me videon që ka qarkulluar në medie, për kinse mos ofrimin e shërbimeve shëndetësore ndaj një qytetari. (Klinika Emergjente, ora 13:00)