20 Tetor 2018

Diskutohet vlera e Zonave Ekonomike Rajonale për rajonin dhe Kosovën

Prishtinë, 1 dhjetor - Grupi për Studime Juridike dhe Politike ka kënaqësinë organizon tryezën e diskutimit me temë “Zona Ekonomike Rajonale e Ballkanit Perëndimor: implikimet më të gjëra tregtare dhe sfida në zbatim për Kosovën”.

Kjo tryezë diskutimi mbahet në Qendrën e Konferencave “Orion” dhe ka për qëllim të diskutojë vlerën e shtuar të Zonës Ekonomike Rajonale (ZER) për rajonin dhe Kosovën në veçanti, si dhe sfidat që mund të ndikojnë negativisht në zbatimin e saj.

 Për më tepër tryeza synon të diskutojë rreziqet që lidhen me mundësinë e futjes së regjimeve doganore në kuadër të ZER në të ardhmen dhe implikimet që do të kishte për Kosovën në kohën kur zgjerimi nuk është në axhendën e BE-së.

Gjatë këtij diskutimi, Grupi për Studime Juridike dhe Politike, do të prezantojë një analizë politikash e cila analizon implikimet më të gjera tregtare të Zonës Ekonomike Rajonale dhe sfida e zbatimit të saj për Kosovën.

 
 

Kalendari

Ngjarjet e datës 21 tetor 2018

- Shoqëria Civile e Ferizajt organizon MiniMaratonen 5 km "Vrapo për Tetorin" e cila mbahet për tu sensibilizuar me të gjitha vajzat dhe gratë që janë të prekura me kancer të gjirit, dhe të gjitha mjetet e grumbulluara nga ky event do të dhurohen për shërimin e tyre. (Ferizaj, ora 10:00)

- Dita e tretë e Festivalit të Rakisë vazhdon me punëtorin kreative, pjekja tradicone dhe bashkekohore e rakisë, cilësia dhe shija, krijimi i një brendi të rakisë, krijimi i një tregu të përbashkët. (Etnokompleksit të fshatit Kukaj, ora 12:00)

- Lëvizja Vetëvendosje mban konferencë për media. (Zyrat e Vetëvendosjes, ora 13:00)