16 Dhjetor 2017

Delegacioni i Odës së Tregtisë dhe Industrisë Adıyaman viziton Kosovën

Prishtinë, 28 korrik - Oda e Tregtisë dhe Industrisë Adıyaman në kuadër të vizitave të saj në vendet e Ballkanit vizitoi edhe Kosovën. Biznesmenët nga Adıyaman të cilët sot vizituan Odën Tregtare Kosovaro Turke u mirëpritën nga kryetari i OTKT-së Ayhan Demirkıran.

Gjatë takimit, kryetari i Odës Tregtare Kosovaro Turke Ayhan Demirkıran, informoi delegacionin në lidhje me ekonominë e Kosovës dhe mundësitë e të bërit biznes. Më pas u realizua një prezantim  po ashtu në lidhje me ekonominë e vendit dhe mundësitë e të bërit biznes.

Kryetari i OTKT-së Ayhan Demirkıran, informoi palët në lidhje me Odën dhe vlerësoi bashkëpunimin ekonomik ndërmjet dy vendeve si dhe mjedisin e të bërit biznes në Kosovë. 

Në anën tjetër, kryetari i Odës së Tregtisë dhe Industrisë Adıyaman Mehmet Uslu, foli rreth sektorëve të cilët janë primarë në Adıyaman dhe bëri të ditur se anëtarët e Odës së Tregtisë dhe Industrisë eksportojnë në rajon por, sipas tij potenciali i tregtisë ndërmjet dy vendeve është edhe më i gjerë. Të dyja palët u pajtuan në realizimin e vizitave reciproke dhe theksuan rëndësinë e vlerësimit të potencialit tregtar.

Pjesë e këtij delegacioni ishin përfaqësuesit e biznesmenëve  të Adıyaman’it nga sektori i energjisë, ndërtimtarisë, tekstilit dhe mobilierisë. 

Kalendari

Ngjarjet e datës 17 Dhjetor 2017 - Komisioni Qendrore i Zgjedhjeve mban konferencën e parë për media në të cilen do të njoftoj lidhur me hapjen e qendrave të votimit në zgjedhjet për kyrtar të komunës së Istogut. (Salla e mbledhjeve të KQZ-së, ora 8:00)

- Në mesin e 2000 nxënësve do të përzgjidhen 250 finalistë ku do të garojnë në fazen finale të Garës Eureka. (Ambienti i Gjimnazit Hasan Nahi në Prishtinë, ora 11:00)

- Komisioni Qendrore i Zgjedhjeve mban konferencën e parë për media në të cilen do të njoftoj lidhur pjesëmarrjen në votime deri në ora 11:00. (Salla e mbledhjeve të KQZ-së, ora 11:30)

- Lëvizja Vetëvendosje mban mbledhjen e XXXI-të të Këshillit të Përgjithshëm. (Lokalet e American School of Kosova, ora 11:30)

- Komisioni Qendrore i Zgjedhjeve mban konferencën e parë për media në të cilen do të njoftoj lidhur pjesëmarrjen në votime deri në ora 15:00. (Salla e mbledhjeve të KQZ-së, ora 15:30)

- Komisioni Qendrore i Zgjedhjeve mban konferencën e parë për media në të cilen do të njoftoj lidhur pjesëmarrjen në votime deri në ora 19:00. (Salla e mbledhjeve të KQZ-së, ora 19:30)