24 Gusht 2017

Brexit, kërcënim për tregtinë e jashtme në Evropë

Berlin, 11 gusht - Largimi i Mbretërisë së Bashkuar nga Bashkimi Evropian (Brexit) përbën një rrezik për tregtinë e jashtme në Evropë, ka thënë Dr. Klaus Günter Deutsch nga BDI.

Kreu i Departamentit të Kërkimeve, Politikës Industriale dhe Ekonomike në Federatën e Industrive Gjermane (BDI), Dr. Klaus Günter Deutsch, thotë se Brexit përbën një kërcënim për tregtinë e jashtme në Evropë, kurse politika tregtare amerikane ruan ende pasigurinë e saj. Në nivel të lartë rreziku janë më shumë mosmarrëveshjet tregtare.

Në një deklaratë në lidhje me rritjen e ekonomisë globale, Deutsch ka theksuar se ekonomia globale që nga viti i ri e deri tani ka marrë një vrull të fortë në masa të papritura dhe se rritja reale ekonomike kryesisht përmes Kinës, Japonisë dhe Eurozonës pritet të jetë 3,6 për qind në të gjithë botën.

Duke vënë theksin në rritjen e fortë që ka shënuar tregtia globale dhe prodhimi industrial, Deutsch thotë se "Eksportet në Azi, Amerikën e Veriut e Evropën Perëndimore po rriten në masë të madhe. Prodhimi industrial po rritet edhe në Eurozonë dhe Japoni".

Kalendari

Ngjarjet e datës 24 Gusht 2017

- Agjencia për Menaxhim të Emergjencave e Ministrisë së Punëve të Brendshme me përkrahjen dhe asistencë nga KFOR-i do të zhvillojnë ushtrimin fushor “MASCAL”, me skenar rrëzimin e një aeroplani komercial, ku si pasoj ka lëndime në masë. (Aeroporti i Gjakovës, ora 9:00)

- Kryesia e OVL UÇK-së mbanë mbledhjen e radhës, e cila do të jetë e hapur edhe për media. (Selia e OVL UÇK-së, ora 13:00)

-  Vazhdimi i seancës konstituive të Kuvendit të Republikës së Kosovës ku do te behët zgjedhja e Kryetarit të Kuvendit dhe e nënkryetarëve të Kuvendit. (Kuvendi i Kosovës, ora 10:00)