16 Dhjetor 2017

Beteja e humbur e Qeverisë me monopolet

Prishtinë, 25 korrik - Agron Demi, analist në Institutin GAP shprehet se dy vite pasi ka marrë vendim për identifikimin e monopoleve (12 gusht 2015), javën e kaluar (17 korrik 2017) Qeveria ka marrë vendim sërish rreth monopoleve, duke e krijuar një komision ndërministror për të identifikuar monopolet.

\"Tash, ose qeveria nuk e din se çfarë vendimesh ka marr para dy vitesh, ose po e mer nje vendim sa per sy e faqe, bash në fund të mandatit. Pse është nevoja të kriohen komisione ndërministrore për këtë punë, kur kemi një agjenci e cila ka detyrim ligjor dhe fuqi për të identifikuar dhe dënuar rastet e monopoleve?\", ka thënë Demi.

\"Përse agjencia e konkurrencës tash e disa vite merret me mjedra, flokëtar e makiato, e nuk merr asnjë vendim për monopolin në homologim, për shembull?\", shtron dilemën Demi.

Kalendari

Ngjarjet e datës 17 Dhjetor 2017 - Komisioni Qendrore i Zgjedhjeve mban konferencën e parë për media në të cilen do të njoftoj lidhur me hapjen e qendrave të votimit në zgjedhjet për kyrtar të komunës së Istogut. (Salla e mbledhjeve të KQZ-së, ora 8:00)

- Në mesin e 2000 nxënësve do të përzgjidhen 250 finalistë ku do të garojnë në fazen finale të Garës Eureka. (Ambienti i Gjimnazit Hasan Nahi në Prishtinë, ora 11:00)

- Komisioni Qendrore i Zgjedhjeve mban konferencën e parë për media në të cilen do të njoftoj lidhur pjesëmarrjen në votime deri në ora 11:00. (Salla e mbledhjeve të KQZ-së, ora 11:30)

- Lëvizja Vetëvendosje mban mbledhjen e XXXI-të të Këshillit të Përgjithshëm. (Lokalet e American School of Kosova, ora 11:30)

- Komisioni Qendrore i Zgjedhjeve mban konferencën e parë për media në të cilen do të njoftoj lidhur pjesëmarrjen në votime deri në ora 15:00. (Salla e mbledhjeve të KQZ-së, ora 15:30)

- Komisioni Qendrore i Zgjedhjeve mban konferencën e parë për media në të cilen do të njoftoj lidhur pjesëmarrjen në votime deri në ora 19:00. (Salla e mbledhjeve të KQZ-së, ora 19:30)