15 Dhjetor 2019

AKB publikon vlerësimin e nevojave të tregut te Punës 2019

Prishtinë, 29 nëntor - Aleanca Kosovare e Bizneseve (AKB) më mbështetjen e Programit  të Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) në Kosovë organizon publikimin e titulluar “Hulumtimi Vlerësimi i Nevojave te tregut të Punës 2019” .

Ky “Hulumtimi Vlerësimi i Nevojave të tregut Punës 2019” publikohet në kuadër të aktiviteteve të Javëve të Biznesit Kosovar 2019.

“Hulumtimi Vlerësimi i Nevojave të tregut Punës 2019”realizohet për herë të shtatë në Kosovë nga AKB në këtë vite do te publikohet në tri pjesë pas që është voluminoz dhe interesant për publikun dhe institucionet vendore dhe ndërkombëtare por dhe për të lansuar më mirë edhe nëpër qendrat të tjera të Kosovës.

Synimi kryesor i këtij Hulumtimi është vlerësimi i nevojave ne tregun e punës dhe trendët ne tregun e punës si dhe dinamikat e aktiviteteve te ndryshme te cilat kërkojnë studime te veçanta shkencore dhe te përvitshme sepse proceset zhvillimore ne ekonominë e tregut karakterizohen me ndryshime te shpejta si rezultate i industrializimit te vendit dhe digjitalizimit.

Kërkesa ne tregun e punës për rritjen e shkathtësive te fuqisë punëtorë gjegjësisht te zhvillimit te kapitalit njerëzorë te behet ne harmoni me nevojat e tregut te punës prandaj edhe Aleanca Kosovare e Bizneseve ne bashkëpunim edhe me partner tjerë vendor dhe organizata ndërkombëtare kanë bërë përpjekje të vazhdueshme qe tregu i punës te jete ne harmoni me nevojat.

Të ftuar në këtë konferencë janë: Përfaqësuesit te institucioneve vendore dhe ndërkombëtare në Kosovës, Programit të Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) në Kosovë, Institucionet Akademike dhe Hulumtuese, Universiteteve private dhe publike përfaqësuesit e Bizneseve, shoqëria civile dhe mediat e shkruara dhe elektronike.

Kalendari

Ngjarjet e datës 14 dhjetor 2019 - Aleanca Franceze e Prishtinës me mbështetjen e Ambasadës Franceze organizon një punëtori gatimi për fëmijë me kuzhinierin francez Christophe Dovergne. (Aleanca Franceze, ora 10:30)

- Projekti i Tech Heroes organizon takimin e të rinjëve për të punuar në idetë e tyre me mbështetjen e ekipës së Akademisë jCoders dhe ekspertëve tjerë në fushën e IT. (Pylli i Arinjëve në Prishtinë, ora 10:30 - kontaktoni Fiona Shehu në 049 589 685 ose Besarta Muhaxheri 049 600 962)

- Mbahet mbledhja e Kryesisë së Lidhjes Demokratike te Kosovës. (Selia e LDK-së, ora 11:00 - mediat mund të marrin pamje në fillim të takimit)

- Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë organizon konferencën për media ku do të bëhet publikimi i gjetjeve të Edicionit të nënte vjetor - Barometrit Kosovar të Sigurisë 2019. (Hotel Sirius, ora 11:00)

- Mbahet Akademi Përkujtimore  për Dëshmorët e Kombit Mujë Krasniqin dhe 40 Dëshmorët e tjerë të rënë ne kufirin Shqiptaro - Shqipëtar. (Pallati i rinisë Prishtinë, ora 16:00)

- Kryeministri në detyrë, Ramush Haradinaj, merr pjesë në Akademinë Përkujtimore për heroin Mujë Krasniqi - Kapuqi dhe 40 bashkëluftëtarët e tij. (Pallati i Rinisë, ora 16:00)