24 Gusht 2017

Stafi i sigurisë në aeroportin e Barcelonës vazhdojnë grevën

Barcelonë, 11 gusht - Stafi i sigurisë në aeroportin El Prat të Barcelonës ka refuzuar ofertën për shtesën e pagave, duke deklaruar vazhdimin e grevës së tyre.

Për shkak të grevës javën e kaluar u shkaktuan shtyrje masive të udhëtimeve në aeroportin e Barcelonës. Stafi i sigurisë refuzoi ofertën e Kompanisë për rritjen me 200 euro në muaj të pagës 12 mujore, duke kërkuar negocimin për 15 paga vjetore me 250 euro shtesë.

Njoftohet nisja e një greve me afat të pacaktuar më 14 gusht. Rritja e pagave është e vetmja kërkesë për arritjen e marrëveshjes mes palëve, pasi komiteti drejtues i grevës pranoi propozimin për përmirësimin e kushteve të punës, siç është përfshirja e punonjësit të pestë në çdo linjë sigurie në periudhën e fluksit të madh,në aeroportin e Barcelonës, që ka numrin më të madh të udhëtarëve në Spanjë.  

Kalendari

Ngjarjet e datës 24 Gusht 2017

- Agjencia për Menaxhim të Emergjencave e Ministrisë së Punëve të Brendshme me përkrahjen dhe asistencë nga KFOR-i do të zhvillojnë ushtrimin fushor “MASCAL”, me skenar rrëzimin e një aeroplani komercial, ku si pasoj ka lëndime në masë. (Aeroporti i Gjakovës, ora 9:00)

- Kryesia e OVL UÇK-së mbanë mbledhjen e radhës, e cila do të jetë e hapur edhe për media. (Selia e OVL UÇK-së, ora 13:00)

-  Vazhdimi i seancës konstituive të Kuvendit të Republikës së Kosovës ku do te behët zgjedhja e Kryetarit të Kuvendit dhe e nënkryetarëve të Kuvendit. (Kuvendi i Kosovës, ora 10:00)