03 Dhjetor 2020

Sindikata paditë drejtorin gjeneral dhe Bordin e RTK-së

Prishtinë, 3 nëntor - Sindikata e Pavarur e Radio Televizionit të Kosovës (SPRTK) ka dorëzuar sot në Inspektoriatin e Punës padinë lidhur me shkeljen e Kontratës Kolektive nga  drejtori gjeneral dhe Bordi i RK-së, gjatë procedimit të konkursit për pozitat e drejtorëve dhe zëvendës drejtorëve të njësive në RTK.

Shkaku i ankesës sipas sindakates është së RTK ka shpallur konkurs për poziten e zëvendës drejtorit gjeneral të RTK-së, drejtoirt të RTK - TV dhe drejtorit të RTK - Radios.

Me 15 tetor është mbajtur testi me shkrim për kandidatët që kanë plotësuar kriteret e konkursit. Për ketë fazë të konkursit, Sindikata e Pavarur e RTK ka pranuar ftesë nga Administrata e RTK-së që të jetë e pranishme në cilësinë e vezhguesit.

Me 26 tetor është mbajtur testi me gojë ku në këtë fazë të rekrutimit, Sindikata e Pavarur e RTK-së nuk është ftuar nga përgjegjësit e RTK-së që të jetë e pranishme, duke shkelur kështu Kontratën Kolektive të RTK-së konkretiisht pikën 3 të nenit 7 të saj në të cilën thuhet së përfaqesuesit sindikal marrin pjesë në procesin e rekrutimit të punëtorëve të rinj, në cilësinë e vezhguesit.

SPRTK kërkon nga Inspektorati i Punës që ta trajtojë me urgjencë këtë parregullsi të organeve të RTK-së, të cilat me veprimin e tyre e kanë bërë procesin jo transparent dhe të paligjshëm.

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 Dhjetor 2020

- Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Personave me Aftësi të Kufizuara, Handikos mban konferencën lansuese të Raportit vlerësues mbi qasshmërinë e fëmijëve me aftësi të kufizuara në ndërtesat shkollore të nivelit fillor dhe të mesëm të ulët në Kosovë. (Qendra e Resurseve të Handikos në Veternik, ora 9:30)

- Gjykata Themelore në Ferizaj mban seancën kundër të pandehurit Ibrahim Mustafa Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar. (Gjykata Themelore në Ferizaj, ora 9:30)

- Kuvendi i Kosovës mban seancë te veçantë në të cilën do të mbahet debat parlamentar për gjendjen e të drejtave të personave me aftësi të kufizuara në Republikën e Kosovës. (Kuvendi i Kosovës, ora 10:00)

-  Komisioni për Integrim Evropian shqyrton Projektligjin për rimëkëmbjen ekonomike – COVID-19, me amendamentet e Komisionit funksional nga aspekti i përputhshmërisë me legjislacionin e BE-së. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 10:00)

-  Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim shqyrton Projektligjin për Rimëkëmbjen Ekonomike - COVID-19, me raport amendamente të Komisionit funksional për Buxhet dhe Transfere. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N303 Koha: 10:00  

- Për nder të Ditës Ndërkombëtarë për Personat me Nevoja të Veçanta, ushtruesja e detyres Presidentja, dr.Vjosa Osmani bashkërisht me ambasadorin Britanik, Nicholas Abbott dhe ministrin e Arsimit, Ramë Likaj  nënshkruajnë panon e zotimit për gjithëpërfshirje. Oborri i Kuvendit të Republikës së Kosovës (hyrja nga sheshi, ora 11:30)

- OJQ EC Ma Ndryshe organizon aktivitetet ndërgjegjësuese që ka qëllim të përcjell porosinë vetëdijësuese për eliminimin e pengesave që janë krijuar për shkak të mungesës së gjithëpërfshirjes. (Parku i Qytet në Prizren, ora 11:00 - Keji përballë xhamisë së “Sinan Pashës”, ora 12:00 - Marash, ora 13:00)