03 Dhjetor 2020

Sindikata i bën thirrje Komisionit për Media që të mos interferojë politikisht në RTK

Prishtinë, 27 tetor - Kryesia e Sindikatës së Punëtorëve të RTK-së sot ka zhvilluar takim me kryetarin e Komisionit për Qeverisje Lokale, Administratë Publike, Zhvillim Rajonal dhe Media, Mërgim Lushtaku.

Sindikata ka kërkuar nga komisioni që me urgjencë ta trajtojë çështjen e ligjit të ri të RTK-së dhe i njëjti të shkojë në Kuvend për miratim.

Kryetari i komisionit, Mërgim Lushtaku, tha se këtë çështje e kanë ndër prioritetet kryesore në komision dhe në dhjetor do ta fusin si procedurë për trajtim në komision.

Sindikata u bën thirrje të gjithë anëtarëve të Komisionit për Media, që çështje primare ta kenë trajtimin dhe miratimin e ligjit të ri të RTK-së, ku ndër të tjera parashihet forma e pavarur e financimit të televizionit, duke shmangur kështu situatat si ajo e heqjes se 2.2 milionë nga buxheti i RTK-së, gjë për të cilën vetëm SPERTK e ka ngritur zërin.

Sindikata po ashtu i bën thirrje Komisionit për Media që të përmbahet dhe të mos interferojë politikisht në Transmetuesin Publik, gjë e cila është e ndaluar edhe me ligjin aktual të RTK-së.

RTK ka Bordin dhe për çdo kërkesë, ankesë apo sqarim duhet të marrin informacione nga i njëjti, duke përjashtuar kështu çdo ndikim politik në RTK.

Sindikata kërkon nga Bordi që sa më parë të kompletohet menaxhmenti i RTK-së, për pozitat të cilat tashmë janë hapur konkurse.

"Të nderuar kolegë, angazhimi i SPERTK-së për ligjin e ri ekziston që nga themelimi i kësaj sindikate, ndërsa nuk do të heqim dorë deri në realizimin e kësaj të drejte të munguar tash e 20 vjet, çështje që i takon Kuvendit, i cili asnjëherë nuk e ka marrë seriozisht."

"Ju njoftojmë se në ditët në vijim do t`i takojmë grupet parlamentare në Kuvend, për të kërkuar miratimin e ligjit të ri të RTK-së", thekson SPRTK.

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 Dhjetor 2020

- Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Personave me Aftësi të Kufizuara, Handikos mban konferencën lansuese të Raportit vlerësues mbi qasshmërinë e fëmijëve me aftësi të kufizuara në ndërtesat shkollore të nivelit fillor dhe të mesëm të ulët në Kosovë. (Qendra e Resurseve të Handikos në Veternik, ora 9:30)

- Gjykata Themelore në Ferizaj mban seancën kundër të pandehurit Ibrahim Mustafa Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar. (Gjykata Themelore në Ferizaj, ora 9:30)

- Kuvendi i Kosovës mban seancë te veçantë në të cilën do të mbahet debat parlamentar për gjendjen e të drejtave të personave me aftësi të kufizuara në Republikën e Kosovës. (Kuvendi i Kosovës, ora 10:00)

-  Komisioni për Integrim Evropian shqyrton Projektligjin për rimëkëmbjen ekonomike – COVID-19, me amendamentet e Komisionit funksional nga aspekti i përputhshmërisë me legjislacionin e BE-së. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 10:00)

-  Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim shqyrton Projektligjin për Rimëkëmbjen Ekonomike - COVID-19, me raport amendamente të Komisionit funksional për Buxhet dhe Transfere. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N303 Koha: 10:00  

- Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mban mbledhjen ku shpall rezultatet përfundimtare të jashtëzakoshme për Kryetar të Komunës së Podujevës dhe Mitrovicës së Veriut, të cilat u mbajtën më 29 nëntor 2020. (Ndërtesa e KQZ-së, kati 4, ora 10:00)

- Për nder të Ditës Ndërkombëtarë për Personat me Nevoja të Veçanta, ushtruesja e detyres Presidentja, dr.Vjosa Osmani bashkërisht me ambasadorin Britanik, Nicholas Abbott dhe ministrin e Arsimit, Ramë Likaj  nënshkruajnë panon e zotimit për gjithëpërfshirje. Oborri i Kuvendit të Republikës së Kosovës (hyrja nga sheshi, ora 11:30)

- OJQ EC Ma Ndryshe organizon aktivitetet ndërgjegjësuese që ka qëllim të përcjell porosinë vetëdijësuese për eliminimin e pengesave që janë krijuar për shkak të mungesës së gjithëpërfshirjes. (Parku i Qytet në Prizren, ora 11:00 - Keji përballë xhamisë së “Sinan Pashës”, ora 12:00 - Marash, ora 13:00)