03 Dhjetor 2020

Shqetësimi rreth raportimit jo profesional në lajmet qendrore të RTK-së

Prishtinë, 5 prill - Kryeministri në detyrë, i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, sot priti në zyrën e tij Kryetarin e Sindikatës së Pavarur të Radio Televizionit të Kosovës, Fadil Hoxha bashkë me Nënkryetaren, znj. Albana Murseli dhe anëtaren e kryesisë, znj. Fiorda Domi Lokaj. 

Gjatë takimit u diskutua mbi sfidat e punëtorëve medial në ushtrimin e detyrave të tyre pas situatës së krijuar nga COVID-19, por edhe rëndësinë që mediat kanë në mirëinformimin e publikut dhe paanshmërinë në raportim.

Me këtë rast u ngrit shqetësimi rreth raportimit jo profesional në lajmet qendrore të RTK-së mbi situatën emergjente të shëndetit publik në Komunën veriore të Mitrovicës dhe Zveçanit.

Kryeministri në detyrë Kurti vuri theksin te rëndësia që transmetuesi publik ka në përçimin e mesazhit për respektimin e masave dhe këshillave të ekspertëve shëndetësor për parandalimin e përhapjes së COVID-19, si forma më efikase për tejkalimin e situatës emergjente të shëndetit publik.

 

 â€‹

Kalendari

Ngjarjet e datës 3 Dhjetor 2020

- Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Personave me Aftësi të Kufizuara, Handikos mban konferencën lansuese të Raportit vlerësues mbi qasshmërinë e fëmijëve me aftësi të kufizuara në ndërtesat shkollore të nivelit fillor dhe të mesëm të ulët në Kosovë. (Qendra e Resurseve të Handikos në Veternik, ora 9:30)

- Gjykata Themelore në Ferizaj mban seancën kundër të pandehurit Ibrahim Mustafa Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar. (Gjykata Themelore në Ferizaj, ora 9:30)

- Kuvendi i Kosovës mban seancë te veçantë në të cilën do të mbahet debat parlamentar për gjendjen e të drejtave të personave me aftësi të kufizuara në Republikën e Kosovës. (Kuvendi i Kosovës, ora 10:00)

-  Komisioni për Integrim Evropian shqyrton Projektligjin për rimëkëmbjen ekonomike – COVID-19, me amendamentet e Komisionit funksional nga aspekti i përputhshmërisë me legjislacionin e BE-së. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N302, ora 10:00)

-  Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim shqyrton Projektligjin për Rimëkëmbjen Ekonomike - COVID-19, me raport amendamente të Komisionit funksional për Buxhet dhe Transfere. (Ndërtesa e Kuvendit, salla N303 Koha: 10:00  

- Komisioni Qendror i Zgjedhjeve mban mbledhjen ku shpall rezultatet përfundimtare të jashtëzakoshme për Kryetar të Komunës së Podujevës dhe Mitrovicës së Veriut, të cilat u mbajtën më 29 nëntor 2020. (Ndërtesa e KQZ-së, kati 4, ora 10:00)

- Për nder të Ditës Ndërkombëtarë për Personat me Nevoja të Veçanta, ushtruesja e detyres Presidentja, dr.Vjosa Osmani bashkërisht me ambasadorin Britanik, Nicholas Abbott dhe ministrin e Arsimit, Ramë Likaj  nënshkruajnë panon e zotimit për gjithëpërfshirje. Oborri i Kuvendit të Republikës së Kosovës (hyrja nga sheshi, ora 11:30)

- OJQ EC Ma Ndryshe organizon aktivitetet ndërgjegjësuese që ka qëllim të përcjell porosinë vetëdijësuese për eliminimin e pengesave që janë krijuar për shkak të mungesës së gjithëpërfshirjes. (Parku i Qytet në Prizren, ora 11:00 - Keji përballë xhamisë së “Sinan Pashës”, ora 12:00 - Marash, ora 13:00)